Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije došao predsjednik županijskog odbora

Kosor u Vukovaru: Tek sad vidim tko je kakav u HDZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanak s predsjednicom stranke nije došao predsjednik županijskog ogranka HDZ-a Božo Galić.

U sklopu svoje kampanje za predsjednicu HDZ aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor danas je održala sastanak sa stranačkim članstvom kojima je predstavila svoj program.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana sjednica Kluba Karamarko: Nisam vidio da me Kosor zvala Slika nije dostupna Kolumna Tatjane Krajač HDZ u novim rukama

"Imali smo odličan razgovor. Ponovila sam im što sam do sada napravila i što sve radila. Rekla sam im i kada budu razmatrali za koga će glasovati od kandidata da imaju u vidu koliko je tko puta bio u Vukovaru, ali i što napravio za građane ove županije, branitelje i prognanike. Mislim da je to jako važno", rekla je Kosor.

Interesantno je da na sastanku nije bio prisutan župan Božo Galić koji je i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a. Uz Galića upadljiv je bio izostanak i još nekih viđenijih članova HDZ-a Vukovarsko - srijemske županije. Podsjećamo da je prije nekoliko dana Županijska organizacija Vukovarsko - srijemske javno dala podršku u utrci za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

"Mislim da taj način ŽO i njenoga predsjednika nije dobar. Ne bih o tome posebno pričala, ali mislim da je županu Galiću bilo danas mjesto ovdje jer ipak sam ja predsjednica HDZ-a i jedan od kandidata za predsjednika stranke. Svi kandidati bi trebali imati iste uvjete u izbornoj utrci, ali i jednaku infrastrukturu", rekla je Kosor.

Dodala je da od kako nije premijerka, a posebno od kako je započela utrka za predsjednika HDZ-a, uvidjela tko je tko, odnosno, tko je ostao uz nju svo to vrijeme, ali i tko je od onih za koje je nekada bila najbolja premijerka i predsjednica okrenuo leđa.

Zašto ne bih govorila tko je locirao Gotovinu?

"Nisam posebno razočarana, ali sada se vidi tko je čvrst, prav i odlučan. Teško je raditi sa ljudima koji su tri puta okretali kapute jer će isto to napraviti i četvrti put. Istina je da su jedni otišli, ali su zato drugi došli", istakla je Kosor koja nije željela posebno komentirati međusobno iznošenje prljavoga rublja između predsjedničkih kandidata. Prema njenim riječima ona govori samo činjenice i nikoga ne napada te smatra da članstvo treba znati što je, kada i gdje radio proteklih godina, a posebno oni koji se pozivaju na retuđmanizaciju stranke.

"Ako je to činjenica zašto ne bih govorila o nekima koji su nakon izbornog poraza napustili stranku ili kada je i tko iz ureda Predsjednika Mesića slao razne transkripte. Isto tako i tko je locirao generala Gotovinu", rekla je Kosor. Na sastanku u Vukovaru uz Kosor su bili Vladimir Šeks, Andrej Plenković, Josip Salapić, Petar Čobanković, Tomislav Ivić, Josip Đakić. Među okupljenima je bio i Tihomir Purda, vukovarski branitelj i kum Kosor.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene