Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održana sjednica Kluba

Karamarko: Nisam vidio da me Kosor zvala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je održao 1. sjednicu Kluba zastupnika u Saboru nakon održanih unutarstranačkih izbora.

Na sjednici nije bila, još uvijek aktualna predsjednica Kluba, Jadranka Kosor. Sjednicom je predsjedavao Kosoričin zamjenik Davorin Mlakar, a na sjednici se pojavio i novoizabrani predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Na pitanje zašto se nije javio Jadranki Kosor, koja je jučer izjavila da ga je nekoliko puta pokušavala dobiti na mobitel kako bi mu čestitala, Karamarko je rekao da nije primijetio da ga je zvala. 'U pitanju je nekakva greška. Nisam vidio njezin poziv, imao sam oko tisuću poruka i poziva, njezin broj imam inače memoriran', pojasnio je novi predsjednik HDZ-a. Na čestitki će joj, kako je rekao, zahvaliti možda već danas.

Izostanak Jadranke Kosor sa sjednice Karamarko je novinarima opravdao njezinim bolovima u ramenu. 'Gospođa Kosor ima problema s ramenom i bila je u ambulanti, pa je njezin izostanak potpuno opravdan', ustvrdio je.

>> Gdje je nestao Karamarko?

Karamarko je izjavio da su tzv. predizborne napetosti prošle, da tenzije moraju pasti, a sve taštine i pobjednika i poraženih moraju biti anulirane. 'Mi smo jaka stranka i pokazat ćemo svojim daljnjim ponašanjem koliko smo jaki i koliko smo demokratični', poručio je.

Dodao je i kako je normalno da, kada postoji pet kandidata za predsjednika stranke, 'priča ne može biti jednostavna'. 'Ne može biti jednostavna priča kao što je to recimo u SDP-u koji ima jednog kandidata, a hvale se nekom demokratičnošću i nekakvim postupcima koji nemaju veze s demokracijom. Vrlo brzo su se vratili svom starom mentalitetu', ustvrdio je Karamarko.

Najavio je i kako će pojačanim intenzitetom 'puhati za vratom' vladi koja, kako je rekao, još ništa pametno i konstruktivno nije predložila osim što se raspravlja o izvješćima iz prošle i pretprošle godine. 'Mislim da to neće dugo tako ići, to je zamagljivanje', poručio je.

Na sjednici Kluba dogovorili su uobičajene taktike oko nastavka sudjelovanja u dnevnom redu Sabora, a kadrovske promjene, rekao je Karamarko, bit će tek tema Predsjedništva stranke krajem tjedna. Na konkretan upit hoće li se Vladimira Šeksa i Jadranku Kosor smijeniti s mjesta potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a, Karamarko je rekao da je sve moguće, ali da će sve odluke zajednički donijeti nakon rasprave stranačka tijela i Predsjedništvo.

Karamarko bi se danas prvi puta nakon pobjede trebao pojaviti u stranci i razgovarati s njezinim djelatnicima. Poručio je kako očekuje da će se poštivati novoizabrano vodstvo i kako će od sada HDZ biti još jači, prvenstveno kao stranka koja treba predvoditi oporbu. Upitan o sudbini praznih zidova nakon skidanja slika Jadranke Kosor, novi je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovorio 'ako mislite da ću stavljati svoje slike, varate se! Neće biti slika!'.

>> Kosor pred našom kamerom čestitala Karamarku: Ne odgovara mi na pozive

Vladimir Šeks, na naš upit je li činjenica da nije izabran ni u jedno stranačko tijelo zapravo izvjestan kraj njegove političke karijere, rekao da je i dalje kao zastupnik član središnjeg odbora, a iako mu je gotovo 70. godina, još uvijek se vidi u politici. 'Nisam izabran. Nije to kraj svijeta. Ne osjećam se da sam doživio poraz, nego osjećam da je pobjedila demokracija u HDZ-u. 15. Sabor HDZ-a bio je u odnosu na svih 14 prethodnih sabora na razini najviših demokratskih standarda', rekao je Šeks. (T.K./ A.E./ Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene