Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Konačna odluka je moja'

'Svi će biti zadovoljni promjenama u Vladi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor je danas u Meisu pored Bruxellesa nakon sastanka Europske pučke stranke govorila o rekonstrukciji hrvatske Vlade te je rekla da se još putuje tim putem.

'Bilo bi neprilično da o tome obavijestim vas prije nego kolege i kolegice iz stranke i koalicijske partnere. Konačna odluka je moja. Mislim da ćemo na kraju toga puta biti zadovoljni svi, a najviše hrvatski građani i građanke', rekla je Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Europska pučka stranka (EPP) snažno je podržala hrvatsku premijerku Jadranku Kosor u njezinim nastojanjima da dovrši hrvatski pregovorački proces. Na dnevnom redu bilo je i proširenje. Hrvatska je prva na redu. O slučaju Sanader se nije razgovaralo,već ga se, tvrdi Kosor, tek spomenulo na marginama. .Švedski predsjednik vlade uoči sastanka je kazao kako je Sanaderovo uhićenje stvar pravosuđa.

>> 'Do rekonstrukcije Vlade treba doći što prije'

'Premijerka Kosor radi odličan posao na dovršavanju hrvatskog pristupnog procesa. Ona će postati 28. čelnica Europske unije i ona će braniti stajališta Europske pučke stranke u Europskom vijeću', izjavio je predsjednik EPP-a Wilfried Martens nakon završetka summita EPP-a u Meiseu.

Premijerka Kosor je zahvalila Martensu na potpori koju dobiva. 'Mi smo pri kraju našeg puta', rekla je premijerka Kosor te izrazila uvjerenje da će Hrvatska u sljedeću srijedu na pristupnoj konferenciji zatvoriti još tri poglavlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene