Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog problema roditelja

Kosor se predomislila: Nema odgode škole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor odlučila je danas da ove godine neće biti odgode početka nastave.

Najavila je da će odmah osnovati međuresornu radnu skupinu koja će detaljno razmotriti taj 'dobar prijedlog' i već početkom slijedeće kalendarske godine odlučiti o novom školskom kalendaru, koji će udovoljiti potrebama i obrazovanja i turizma.

Pročitajte i ovo Zračna luka Nikola Tesla Putnici na rubu živaca VIDEO Kaos na beogradskom aerodromu: "Pripremite se na najveće maltretiranje ikad" Ivan Malenica koliko je još takvih Sudac zlovoljan zbog platne liste: Ministar Malenica traži očitovanje o odgođenim ročištima

Produljenje sezone i eventualna dobra zarada dobri su argumenti, no procijenili smo da bi na brzinu odgođen početak nastave, mnoge roditelje doveo u nezgodnu poziciju, rekla je Kosor.

>> I nakon Velike Gospe se nastavljaju vrućine

Naglasila je kako je riječ o prijedlogu turističkih djelatnika, koji je razmotrila kao što razmatra i sve druge prijedloge gospodarstvenika, te da je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) naložila da analizira argumente za i protiv takvog poteza.

Projekt se odgađa do iduće godine

'Sada je procijenjeno da bi to u loš položaj dovelo roditelje, a posebno one čija djeca polaze u prvi razred i koji su svoje godišnje odmore planirali upravo kako bi to razdoblje mogli provesti sa svojom djecom", objasnila je Kosor. Kazala je i da bi odgoda školske godine 'na brzinu' u pitanje dovela i neke projekte MZOŠ, kakav je državna matura.

Istaknula je, međutim, da će međuresorna radna skupina iz resora obrazovanja i turizma odmah početi s radom, kako bi do početka iduće kalendarske godine uskladili školski kalendar i na najbolji način udovoljili potrebama roditelja, učenika, škola i turizma.

'S tim ćemo projektom krenuti iduće godine, kako bi se odgoda mogla kvalitetno i na vrijeme pripremiti', dodala je premijerka Kosor. (Hina)

Mislite li da je Jadranka Kosor jako neodlučna?

  • Da
  • Totalno
  • Ne
  • Uopće nije neodlučna
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene