Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto sve do kraja kolovoza

I nakon Velike Gospe nastavljaju se vrućine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreme za sunčanje, sunčane naočale i gužve na plažama viđat ćemo i idućih dana.

Prema višegodišnjim meteorološkim prosjecima nakon 15. kolovoza slijedi naglo pogoršanje vremena. No visoke temperature koje nas očekuju u narednom tjednu mogle bi ugostiteljima vratiti smješak na lica.

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Slika nije dostupna I HAK upozorio vozače Prognostičari objavili upozorenje građanima: Živa u termometru prelazit će 37 stupnjeva, pogledajte gdje će biti najtoplije

'U cijelom sljedećem tijednu očekuje se vrlo toplo sunčano i uglavnom suho vrijeme. Ja bih mogao reći da se očekuje nastavak vrlo toplog ljeta ovogodišnjeg premda je Velika Gospa prošla i smatra se da s kasnim ljetom nastupa mirnije vrijeme. Ovog puta ljeto će se nastaviti sve do kraja kolovoza', rekoa je meteorolog Milan Sijerković.

A upravo zahvaljujući dugoročno lijepom vremenu i odluci vlade o odgađanju početka školske godine domaći bi turisti mogli produžiti ljetovanje i tako popraviti minuse u turizmu.

Dio sezone kada cijene padaju pa se ne može očekivati znatnija zarada

Iako, teško je vjerovati da se u ovom prilično kratkom i turistički tišem periodu može nadoknaditi zaostatak od 3 posto manje gostiju i 5 posto manje noćenja. No, lijepo vrijeme će svakako utjecati na zadržavanje gostiju, kako stranih, tako i domaćih, pogotovo sada kada očekujemo odgođeni početak nastave. Treba ipak naglasiti da je odgađanje početka školske godine najavljeno dosta kasno, tako da ne možemo računati na duže zadržavanje domaćih gostiju na obali. Ono što je realno za očekivati su obiteljski vikend odmori. Ovo je ipak dio sezone kada cijene noćenja padaju, pa se ne može ni očekivati znatnija zarada u turizmu.

'Ma budimo iskreni, mislim, to su mali pomaci u tom dijelu. Gosti će doći zato što su oni predviđeni. Post sezonske su sad cijene, polako će početi, dakle, malo će se smanjiti cijene, vrijeme će biti odlično, dakle, odličan adut 'za sve one koji su to tako i predvidili. Ovo je u biti njima nagrada zato što su htjeli doć u ovo vrijeme', kaže Zvonko Šupe, direktor TZ Zadar.

No ovaj kratki period neće imati većeg utjecaja na zarade u turizmu. Glavnina sezone sada je za nama, a poznato je i da gosti više troše kada je vrijeme lošije.

Ako se odgodi školska godina, hoćete li otići na more?

  • Da
  • Ne
  • Možda

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene