Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada pozdravila ostavku

Kosor: Polančec je pokazao odgovornost prema HDZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor na početku današnje sjednice vlade izvijestila je da je prihvatila ostavku potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca i potpisala razrješenje o čemu je obavijestila i Hrvatski sabor.

Damir Polančec pokazao se prije svega kao mudar političar, odgovorna osoba, pokazao je odgovornost i prema vladi i prema svojoj stranci, HDZ-u, kazala je premijerka. Naglasila je i kako se dogodilo ono o čemu je do skora i razgovarala s Polančecom - 'da otvori novi prostor kako bi mogao zaštiti sebe i svoju obitelj'. U tome će imati i našu potporu, poručila je.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> Polančec dao ostavku: Mesić je vršio pritisak da se SMS-u da kredit

Kosor je kazala i kako je, od kada je na čelu vlade, odlično surađivala s Polančecom, možda i bolje nego dok su oboje bili potpredsjednici vlade.

Potpredsjednik vlade Slobodan Uzelac ocijenio je da je dobro da je Polančec dao ostavku. Dva su razloga zašto je to dobro, vlada je rasterećena njegove objektivne političke odgovornosti, a taj će čin pridonijeti i daljnjem uklanjanju prepreka u realizaciji programa, kazao je Uzelac.

>> Mesić: Vidjet ćemo tko će se na kraju crveniti

>> 'Polanecu je ostavka najpametniji politički potez u životu'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene