Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na optužbe Polančeca

Mesić: Vidjet ćemo tko će se nakon istrage crvenjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić negirao je da je na njegov pritisak vodstvo Podravke dodijelilo kredit vlasniku splitskog SMS-a.

Mesić je rekao da se on neće rumenjeti nakon što se završi istraga u koprivničkoj Podravci.

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Slika nije dostupna Podravka pod istragom Podravka gubi 65 milijuna, Marinac kreditirao SMS?

'Ja znam da Polančec vrlo dobro zna da je o tome ne znam ništa. Bio je kod mene direktor SMS-a i rekao da je u velikim poblemima i ja sam mu rekao zašto ne digne kredit u Podravci kad oni prodaju njegove proizvode. Odgovorio je da od toga ne može biti ništa jer već duguje 65 milijuna kuna. A zašto sada Polančec izmišlja nešto drugo... Vidjet ćemo tko će se rumeniti na kraju', rekao nam je predsjednik Mesić. Predsjednik kaže da Polančec prstom upire u njega jer drugi upiru u njega.

'Nije Mladinić došao k meni tražiti kredit, došao se požaliti da je u financijskim problemima. Čovjek se preinvestirao. Ja sam podržavao njegov projekt jer mislim da treba zasaditi što više maslina i vinograda prije ulaska u EU', kaže Mesić.

>> 'Mesić je vršio pritisak da SMS dobije kredit'

Polančec je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je objavio da je dao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, Mesića upleo i u slučaj sumnjive prodaje bivšeg Podravkina odmarališta u Pirovcu iz 2003. godine. Tada je, rekao je Polančec jedan član Uprave Podravke bez znanja ostatka Uprave dozvolio prodaju odmarališta prije isteka moratorija od pet godina tvrtki Omikron Commerce Željka Pavlina koji je u rodu s Mesićem. Iz Ureda se doznaje kako je Pavlina muž nećakinje Mesićeve maćehe, a Predsjednik negira povezanost s prodajom odmarališta. Mesić nije ni u kakvim poslovnim odnosima s Pavlinom, a o prodaji odmarališta uopće nije znao, doznaje se iz Ureda.

Hoće li Polančec povući još nekog iz državnog vrha?

  • Da
  • Ne
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene