Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka tvrdi da se događa očekivano

Kosor: Nadomak smo povijesnog cilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislim da smo nadomak osvajanju povijesnog cilja završetka pregovora za ulazak u EU i sve što se događa, događa se apsolutno očekivano, izjavila je u Petrinji predsjednica vlade Jadranka Kosor.

Upitana smatra li se monitoring pregovaračkim neuspjehom oko ulaska u EU, Kosor je rekla da se stalno nadziru sva zatvorena poglavlja u suradnji s kolegama iz Europske komisije te se obavljaju svi potrebni dodatni poslovi oko završetka pregovora.

'Izuzetno smo zadovoljni ocjenom gospođe Reding, potpredsjednice EK i glavne osobe za Poglavlje 23, koja je rekla da je impresionirana napretkom koji je Hrvatska učinila u području pravosuđa', izjavila je Kosor nakon obilaska mesne industrije Gavrilović.

Vlada je jučer u Sabor uputila prijedlog da, uz Državni ured za reviziju, i Državno izborno povjerenstvo (DIP) nadzire godišnje financijsko poslovanje i financijska izvješća političkih stranaka, nezavisnih zastupnika, zastupnika nacionalnih manjina i nezavisnih članova lokalnih i regionalnih predstavničkih tijela, a danas bi, najavila je premijerka Kosor, vlada trebala donijeti neke dodatne odluke vezane uz Poglavlje 8 Tržišno natjecanje.

Kosor je podsjetila i na nedavnu izjavu predsjednika EK Josea Manuela Barrosa, koji je prilikom boravka u Zagrebu pohvalio Hrvatsku rekavši kako vlada predano radi na završetku pregovora, dodavši kako je vlada odlučna taj posao završiti te da sve teče prema 'redu vožnje'.

Upitana da komentira izjavu ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića kako bi moralno i politički bilo pravedno da upravo ona potpiše Sporazum o pristupanju Hrvatske EU, Kosor je izjavila kako je zasad najvažnije završiti pregovore te da trenutno razmišlja jedino o tome.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

>> Kosor se sastala s partnerima, razgovarali o kraju pregovora s EU

>> 'Završetak pregovora s EU bi Hrvatskoj bio veliki dar'

'Mislim da je bitno da idemo korak po korak, nakon tolikih godina pregovora, nakon što smo 2009. odblokirali pregovore i uspješno se dogovorili sa slovenskim premijerom Pahorom, jer bismo inače i dalje stajali na pet zatvorenih poglavlja', kazala je Kosor.

Smatra da je nakon tog cijelog teškog posla najvažnije zatvoriti pregovore, zatim potpisati ugovor, a nakon toga raspisati referendum i raditi na tome da se građani opredijele i izjasne za pristupanje EU. Istaknuvši kako je to jedino o čemu u ovom trenutku ona razmišlja, premijerka je naglasila da se sve što se čini, čini za sve građane Hrvatske. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene