Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka smatra

'Završetak pregovora s EU bi Hrvatskoj bio veliki dar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor na pitanje o monitoringu nakon eventualnog zaključenja pregovora odgovorila je da je vlada više puta ponovila da će jednako predano raditi i nakon završetka pregovora te da već sada, zajedno s Europskom komisijom, nadgleda procese koji su u tijeku.

'To su procesi koji se neprekidno moraju dograđivati i nakon ulaska u EU', rekla je Kosor. Nije htjela nagađati o navodnim otporima Velike Britanije, Nizozemske i Francuske glede dovršetka pregovora, ogradivši se izjavom da je Hrvatska u stalnom kontaktu i radi sa svim članicama EU-a. 'Trenutno dogovaramo još neke bilateralne susrete', dodala je premijerka.

Na pitanje da li se sprema svečanost ukoliko RH uskoro zaključi pregovore, Kosor je odgovorila da će se to 'proslaviti radno'. 'Ali proslavit ćemo 20. godišnjicu osamostaljenja i završetak pregovora bi Hrvatskoj bio veliki dar', rekla je Kosor. Odgovarajući na novinarsko pitanje o potpori oprbenih čelnika vladi kada je u pitanju dovršetak pregovora, kazala je: 'Neki kažu da neće pomoći Kosor, a ja im kažem da je to projekt za Hrvatsku. Radi se o potpori Hrvatskoj i oni koji to shvate će se priključiti, a oni koji ne, stoje u mjestu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najprestižniji časopis Rad znanstvenika s Instituta Ruđera Boškovića objavljen u Chemical Reviewsu Slika nije dostupna Zloporaba položaja i ovlasti Potvrđena optužnica protiv zaposlenika Ruđera

Premijerka Kosor položila je na zagrebačkom Strassmayerovom trgu lovorov vijenac ispred poprsja hrvatskog velikana Ruđera Boškovića povodom 300. obljetnice njegova rođenja, ocijenivši da se 'ne radi samo o hrvatskom već svjetskom umu koji je išao ispred svog vremena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene