Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne više u Beograd po dopuštenje'

Kosor održala lekciju Pupovcu, ali i Jeremiću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor odgovorila je na kritike svojih izjava na Kosovu koje su stigle iz Srbije, ali i Hrvatske.

'Neki političari i u Hrvatskoj i u Srbiji još uvijek nažalost nisu shvatili niti nakon 20 godina hrvatske samostalnosti da hrvatski narod niti hrvatski premijeri neće više nikada dolaziti u Beograd pitati za savjet ili molbu, za dopuštenje ili zabranu da čine ovo ili ono. Ta su vremena srećom, zauvijek prošla', kazala je premijerka.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac O rezultatima izbora Pupovac: "Duhove koji su pušteni prije izbora treba vratiti u bocu" Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor na svom Twitter profilu objavila afotografiju s Vukom Jeremićem susret u Bakuu Bivša premijerka objavila fotografiju s nekadašnjim srpskim kolegom: "Snažno smo se fajtali...Frcale su iskre!

Na upit novinara misli li pritom i na Milorada Pupovca koji je također kritizirao premijerkine poruke u Kosovu i je li koalicija time poljuljana, Kosor je kazala kako je rekla sve što je mislila.

Podsjetimo, izjava da je Hrvatska najbolji prijatelj Kosova u regiji izazvala je oštre reakcije iz Srbije. Vuk Jeremić, ministar vanjskih poslova Srbije, kao komentar na tu izjavu rekao je da 'kome je Kosor prijatelj, ne treba neprijatelje'.

Premijerka nije komentirala izjave predsjednika Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorada Pupovca, koji je izrazio zabrinutost zbog poruka premijerke prilikom posjeta Kosovu, ustvrdivši kako o tome već rekla sve što je imala

Milorad Pupovac jučer se oglasio priopćenjem SNV-a u kojem je izrazio zabrinutost i neslaganje premijerkinim izjavama. Smatra kako je riječ o porukama potpore politici jednostranosti i iz SNV-a su upozoril da se problemi moraju rješavati dijalogom i pregovorima. 'Koliko god razumijemo da status quo politika nije ni dobra ni održiva, toliko smatramo da politika jednostranog i nasilnog uspostavljanja teritorijalne cjelovitosti i državne suverenosti ne može i ne smije biti alternativa dijalogu i pregovorima', poručili su jučer iz Srpskog nacionalnog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene