Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša povezanost s kopnom

Prosvjed Korčulana: Barkama i brodicama blokirali pristanak katamaranu iz Splita!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Korčuli su građani velikim prosvjedom na kopnu i moru pokazali što misle o novom katamaranu koji povezuje njihov otok sa Splitom i Hvarom. Radi se o katamaranu koji je stariji od prijašnjeg, sporiji i može voziti puno manje gostiju.

U znak prosvjeda Korčulani  su barkama i prodicama u petak oko 20 sati spriječili na nekoliko minuta pristanak katamarana 'Judita' iz Splita. 'Natječajem za koncesionara brzobrodskih linija 9608 Split-Hvar-(Prigradica)-Korčula i 9604 Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, izgubilo se 1.860 sjedećih mjesta, a potrebe otoka Korčule su se u zadnjih 6 godina povećale s prvotnih 60.000 putnika godišnje na sadašnjih više od 180.000', upozoravaju Korčulani.

>> Poskupjele brzobrodske i katamaranske linije

'Natječaj kojim je Jadrolinija dobila koncesiju na ovim linijama nije bio u skladu sa zakonom jer katamaran koji je dobio koncesiju ne odgovara zahtjevima, ima manje mjesta nego sto je naznačeno u papirima, a i stariji je od 20 godina, što je u samom natječaju zabranjeno. Dijalog sa Agencijom za obalni linijski promet nije urodio plodom, stanovništvo otoka Korčule i Hvara je ogorčeno, svakodnevno do 100 ljudi ne moze doć do svojih odredišta', kažu Korčulani.

Organizirana je peticija koju je potpisalo više od 2.000 ljudi, a Korčulani su se žalili i nadležnim ministarstvima. Ovaj je prosvjed, kažu, potaknut 'njihovim ignoriranjem očitog problema'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške riječi Milanović se obrušio na Plenkovića: "Brodogradnja propada, a njega zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene