Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuda vladina prijedloga

Koordinacija seljačkih udruga protiv pripajanja đakovačke ergele Lipiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osudu vladina prijedloga odluke o pripajanju Državne ergele lipicanskih konja iz Đakova Hrvatskome konjogojskom centru - Državnoj ergeli u Lipiku i glas za opstojnost đakovačke ergele na zajedničkoj konferenciji za novinare, uz đakovačkoga gradonačelnika Zorana Vinkovića, danas su dali i predstavnici Koordinacije seljačkih udruga pet slavonskih županija Tomislav Pokrovac i Matija Brlošić.

Oni su predsjednicu vlade Jadranku Kosor pozvali u Đakovo da se, kako je istaknuo Vinković, uvjeri koliko ta ergela, s obzirom na svoju povijest, značenje i veličinu, ima pravo na svoju samostalnost. Osim zahtjeva za odustajanje od prijedloga za pripajanje đakovačke ergele onoj u Lipiku, premijerki je poslan i zahtjev za hitnom ostavkom ministra uprave i ravnatelja Hrvatskoga konjogojskog centra te za preseljenje sjedišta tog centra u Đakovo i za to da đakovačka ergela zadrži status pravne osobe.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Izjava nakon sastanka Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe PRIJEDLOZI IDU NA VLADU Uranjeni božićni poklon? Umirovljenici dogovorili veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak

'Ukoliko se premijerka u idućih deset dana ne očituje o ovim zahtjevima, Đakovčani će biti spremni da, nakon nedavnoga mirnog skupa podrške za ergelu, krenu u prosvjede traktorima, u blokadu prometnica', najavio je gradonačelnik. 'Nedavno su seljaci pokazali da sedam dana mogu prosvjedovati i blokirati ceste pa će, bude li potrebe, traktori ponovno na prometnice, no ovoga puta odradit će posao za konje', rekao je Matija Brlošić.

Tomislav Pokrovac pozvao je vladu da ne donosi odluku o pripajanju đakovačke ergele onoj u Lipiku jer, naglasio je, ona ne vodi u budućnost. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene