172800
172800
172800
172800
172800

Kontinentalni turizam: Kreveti u Baranji rasprodani!

  • , 22.04.2011., 21:38
  • Autor:
  • komentara

Baranja je, što se smještajnih kapaciteta tiče, rasprodana. Traži se krevet više. Baranjci su se, za razliku od hrvatskog Juga, na vrijeme počeli pripremati za doček gostiju.

 
 
 
 

Ovdje nema velikih gradilišta i javnih radova. Najveća buka je glasanje pijetla i zvuk crkvenih zvona, no, zbog toga turisti i dolaze u Baranju. Na seoskom gospodarstvu Piljićevih posljednje pripreme pred dolazak gostiju. Koke neumorno nesu jaja, a spreman je i zeko Roko. Svojim će gostima Piljićevi pripremiti tradicionalan Uskrs.

'Zajedno idemo u malu crkvu u selu na misu, zajednički doručak i svi smo jedna velika obitelj', rekla je Nada Piljić iz Karanca. Poslije mise jedni će na konje, a drugi u čamce. Vožnja kanuima po Kopačkome ritu novina je u turističkoj ponudi. 'Imali smo prekrasan izlet koji sad nastavljamo obilaskom vinskih podruma. Nakon toga ćemo večerati dobru baranjsku ribu', rekla je Andrea Ipša iz Čeminca.

>> 'Smiješi' nam se turistički dobar Uskrs

>> Bajs najavio: U Hrvatsku stiže 11 milijuna turista

Baranjski je turizam, čini se, izašao iz recesije. 'Najava ima jako puno. Mislim da su ovi uskršnji blagdani do sada najposjećeniji u Baranji', dodala je Andrea. 'To je uobičajena priča, kada imamo plavi i zeleni cvijet, pa nerijetko povjerenstva kažu da su zeleni gradovi, kontinentalni gradovi, uređeniji od morskih', rekao je Antonio Sobol iz Turističke zajednice osječko - baranjske županije.

Slavoncima i Baranjcima na diku, unatoč znatno skromnijim sredstvima koje država ulaže u kontinentalni turizam. No, da ne pobrkamo lončiće, cijela Baranja ima kreveta koliko malo veći hotel u Dubrovniku, 500-njak postelja.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se