top box 1 test
172800
172800
172800
172800
172800

Kontinentalni turizam: Kreveti u Baranji rasprodani!

  • , 22.04.2011., 21:38
  • Autor:
  • komentara

Baranja je, što se smještajnih kapaciteta tiče, rasprodana. Traži se krevet više. Baranjci su se, za razliku od hrvatskog Juga, na vrijeme počeli pripremati za doček gostiju.

 
 
 
 
Iz DNEVNIKA: Baranja rasorodana za Uskrs
Iz DNEVNIKA: Baranja rasorodana za Uskrs

Ovdje nema velikih gradilišta i javnih radova. Najveća buka je glasanje pijetla i zvuk crkvenih zvona, no, zbog toga turisti i dolaze u Baranju. Na seoskom gospodarstvu Piljićevih posljednje pripreme pred dolazak gostiju. Koke neumorno nesu jaja, a spreman je i zeko Roko. Svojim će gostima Piljićevi pripremiti tradicionalan Uskrs.

'Zajedno idemo u malu crkvu u selu na misu, zajednički doručak i svi smo jedna velika obitelj', rekla je Nada Piljić iz Karanca. Poslije mise jedni će na konje, a drugi u čamce. Vožnja kanuima po Kopačkome ritu novina je u turističkoj ponudi. 'Imali smo prekrasan izlet koji sad nastavljamo obilaskom vinskih podruma. Nakon toga ćemo večerati dobru baranjsku ribu', rekla je Andrea Ipša iz Čeminca.

>> 'Smiješi' nam se turistički dobar Uskrs

>> Bajs najavio: U Hrvatsku stiže 11 milijuna turista

Baranjski je turizam, čini se, izašao iz recesije. 'Najava ima jako puno. Mislim da su ovi uskršnji blagdani do sada najposjećeniji u Baranji', dodala je Andrea. 'To je uobičajena priča, kada imamo plavi i zeleni cvijet, pa nerijetko povjerenstva kažu da su zeleni gradovi, kontinentalni gradovi, uređeniji od morskih', rekao je Antonio Sobol iz Turističke zajednice osječko - baranjske županije.

Slavoncima i Baranjcima na diku, unatoč znatno skromnijim sredstvima koje država ulaže u kontinentalni turizam. No, da ne pobrkamo lončiće, cijela Baranja ima kreveta koliko malo veći hotel u Dubrovniku, 500-njak postelja.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se