Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namjerno naseljeni!?

Konavljani u strahu: Vukovi se spuštaju među mještane i ubijaju životinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konavljani su u strahu, stoku više ne smiju pustiti iz vida.

Stanovnici najjužnijeg dijela Hrvatske, Konavala, muku muče s vukovima. Naime, u potrazi za hranom vukovi se spuštaju među kuće i ubijaju domaće životinje. Napadi su sve češći, a Konavljani tvrde - ovi vukovi ne boje se ljudi. Stoka u Konavlima ljeto provodi iza visoke ograde. Pero tvrdi da je od kraja proljeća izgubio cijelo jedno stado.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabranjen odstrel Čopor divljih zvijeri napravio krvavi masakr nad domaćim životinjama: Vlasnik je u očaju, zaklali su mu i psa Slika nije dostupna "Preuzeo glavnu riječ" Veterani 9. gardijske brigade otkazali dio programa zbog problema s Uredom predsjednika: "Zbog ogromne količine arogancije i ega..."

'Što ovaca i koza, jarića, jedno 20 komada. Možda čak i preko toga!', kazao je Pero Bjeloš iz Vodovađa te dodao 'meni je neku noć, kažem vam, bio 20 metara od moje kuće došao. Brat mi ga je vidio.'

Bjelolasica: Vukovi napali stado ovaca

Vukovi više ne napadaju samo u brdima i pod okriljem noći. Dva vuka i jučer posljepodne spustila su se duboko u konavosko polje. Konavljani su u strahu, stoku više ne smiju pustiti iz vida, jer tada od ovce pronađu samo dlake i prazan konopac.

'Ne možemo ništa živo pustiti van, moramo sve imati na oku', rekao je Miho Šiljeg iz Dube Konavoske.

Konavljani tvrde, ove vukove netko je pustio u prirodu. Puno su veći od vukova koji bi nekada dolazili, a i većinom su označeni. Veterinar Široki tvrdi, vukovi u sela dolaze zbog hrane.

'Ne postoje neki dokazi, o tome se šuti, a poznato je da postoji uzgajanje u zatočeništvu. Dakle, moguće da netko te vukove naseljava', objasnio je veterinar Branko Široki.

'Pa nije nas strah, strah ti je ne možeš imati živinu, ne možeš imati ništa. Tko radi od toga ne može imati', dodaje Šiljeg.

Stoka je nezaštićena, a naknada za stradale životinje je mala, pa se dosta Konavljana polako odriče uzgajanja domaćih životinja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene