Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pahor najavio

Konačno stajalište o Rehnovu prijedlogu idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u utorak da će Slovenija konačno stajalište o zadnjem prijedlogu europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna donijeti idući tjedan kako bi ga Rehnu mogla prenijeti u svibnju.

Pahor je nakon sastanka s predsjednicima svih parlamentarnih stranaka, na kojemu je bilo riječi o zadnjem Rehnovu prijedlogu, rekao da je to bio sastanak obavijesne naravi. 'Riječ je o informativnom sastanku na kojemu smo razmijenili gledišta o zadnjem prijedlogu povjerenika Rehna o rješavanju slovensko-hrvatskog graničnog prijepora. Konačno stajalište o tom prijedlogu oblikovat ćemo idući tjedan i dostaviti ga povjereniku Rehnu u svibnju', rekao je Pahor nakon sastanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kandidat za EU parlament optužuje Pahora 'Pahor ugrožava slovenski položaj' Slika nije dostupna Prema očekivanjima Slovenska vlada prihvatila dopune Rehnova prijedloga

Rehn s Jandrokovićem i Žbogarom iduće srijede

Najavio je da će se idući Rehnov trojni sastanak s hrvatskim i slovenskim ministrima vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem i Samuelom Žbogarom održati iduće srijede. Predstavnici slovenskih parlamentarnih stranaka, kako se doznaje, Rehnov prijedlog ocijenili su dobrom osnovicom za pregovore, osim Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmage Jelinčiča te Slovenske pučke stranke (SLS), koje su bile vrlo suzdržane. Smatraju da se zadnji Rehnov prijedlog razlikuje od prijašnjih rješenja i da ide na ruku Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene