Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskršnji vikend

Pojačan promet na ulasku u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo je gust promet je na graničnim prijelazima Kaštel, Bregana i Macelj, a ulazak je u kolonama, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Jučer je u Hrvatsku ušlo 80.000 vozila s 344.111 putnika, što je gotovo 140.000 više nego na Veliki petak 2010. godine. Istovremeno je iz zemlje izašlo 238.550 putnika, 50-ak tisuća više nego godinu prije. Zbog dolaska brojnih vozila iz Europe, izrazito je gust promet na ulazu u Hrvatsku, na graničnim prijelazima sa Slovenijom, te graničnim izlazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Ilustracija stanje na cestama Spremate se na put? Provjerite gdje su najveće gužve i naoružajte se strpljenjem

>> Blagdanske gužve: Jučer u Hrvatsku ušlo 80.000 vozila

Uz granične prijelaze Bregana, Macelj, Goričan, Kaštel, Plovanija, Ličko Petrovo Selo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja i Bajakovo, gust promet očekuje vozače na dionicama autocesta: A2, Macelj-Zagreb, A3, Bregana-Lipovac, A4, Goričan-Zagreb, A1, Zagreb-Dugopolje-Ravča i A6, Zagreb-Rijeka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (D1) i Jadranskoj magistrali (D8), a posebice na Istarskom ipsilonu i većini državnih cesta, te gradskih prometnica u Istri.

Očekuje se velik broj ulaska vozila

Gužve su moguće na naplatnim kućicama Ivanja Reka, Lučko, Macelj i Karlovac, kao i na dionici autoceste A1, Zagreb-Bosiljevo II. Jadranska odredišta za Uskrs će primiti brojne goste, stoga trajektna pristaništa Brestova, Valbiska, Jablanac, Prizna te Zadar i Split očekuju velik broj vozila. Iako će biti vozača koji će za Uskrs nešto duže boraviti u Hrvatskoj, gusti promet osjetit će se na našim prometnicama i graničnim prijelazima i na Uskrsni Ponedjeljak u suprotnom smjeru – sredinom i krajem dana, na povratku za zapadnoeuropske destinacije.

Zbog prometne nesreće na cesti D209 Čakovec-Nedelišće, na ulazu u Čakovec, promet je prekinut. Obilazak je lokalnim cestama. Vozače molimo da poštuju uputu policije. Za sav promet zatvorena je državna cesta D 217 Grabovac - Ličko Petrovo Selo. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) vozi se otežano od čvora Buzin do čvora Lučko samo jednom stranom kolnika.

Kako bi promet osobnih i kombi vozila te autobusa bio što prohodniji, na snazi će biti zabrane prometa teretnim vozilima iznad 7,5 tona najveće dopuštene mase, kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, u ponedjeljak, 25. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane za takva vozila nema na autocestama i Ličkoj magistrali. (B.V./T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene