Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nužno je zajedništvo'

Grabar-Kitarović: U Vukovaru se neću družiti s političarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović je u povodu 18. studenog, Dana sjećanja na žrtve Vukovara, pozvala da se ne politizira taj događaj te je rekla kako još ne zna točno odakle će taj dan ona osobno krenuti s kolonom sjećanja, ali je poručila da se neće družiti s političarima nego s narodom.

Na upit novinara hoće li se koloni sjećanja u Vukovaru pridružiti ispred bolnice ili kasnije, Grabar Kitarović je rekla da će se pridružiti toj koloni i ići među narodom.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

'Ne mogu vam u ovom trenutku reći gdje ću točno biti jer doći ću u Vukovar i nadam se da će doista biti to zajedništvo i da će svi biti zajedno i ne namjeravam se družiti s političarima i političkim elitama, nego s ljudima i narodom', rekla je Grabar-Kitarović u subotu u Splitu gdje je nazočila promociji projekta VolonTIraj.hr, kojim je pokrenuta internet stranica za uključivanje volontera u njenu predsjedničku kampanju.

Na upit hoće li u Vukovaru na Dan sjećanja na žrtve toga grada biti ispred bolnice ili negdje drugdje, ona je kazala: 'Bit ću svakako gdje budu i drugi građani, kretat ću se po Vukovaru kolikogod budem mogla'.

Na upit kako komentira stajalište Stožera za obranu Vukovara koji je najavio da neće biti na početku obilježavanja, koje je u krugu bolnice, Grabar Kitarović je kazala kako je nužno zajedništvo.

Tko kontrolira kako predsjednički kandidati troše novac?

'Mislim da, kad je riječ o obilježavanju godišnjice Vukovara svakako, prije svega, moramo računati i raditi na jedinstvu i zajedništvu. Došlo je vrijeme da se prestanemo dijeliti, to je poruka svima, neću komentirati ničije poruke gdje će biti i kako, ja ću svakako biti tamo među ljudima i narodom', istaknula je. 'Svatko od nas treba zatomiti svoj vlastiti ponos i dati Vukovarcima da oni predvode kolonu, da nas predvode sve zajedno', rekla je i dodala kako će ona osobno biti 'negdje u sredini, pri začelju kolone'.

'Hoću se pokloniti žrtvama Vukovara i od toga uopće ne želim ništa politizirati', dodala je Grabar-Kitarović.

Na novinarsku opasku da će u koloni sjećanja u Vukovaru biti diplomati i visoki uzvanici, a podjele su počele i prije obilježavanja Grabar Kitarović je rekla: 'Gledajte, pa nemojte sada već unaprijed početi dijeliti ljude, molim vas lijepo, nemojte politizirati Vukovar'. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene