Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jugosmradovi sad biraju Yusipovića'

Kitarović komentirala uvrede mladog HDZ-ovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska je u vašim rukama', poručila je Kolinda Grabar Kitarović mladima. Također se ogradila od uvredljive izjave jednog mladog HDZ-ovca upućene njezinom protukandidatu Ivi Josipoviću.

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na tribini pod nazivom 'Problemi mladih u hrvatskom društvu' u Matici hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najvažnije sučeljavanje Josipović: 'Teško je raspravljati s gospođom koja ne poznaje ni Ustav ni zakon' Slika nije dostupna Ne slažu se oko 'maršala' Grabar Kitarović: Tito je bio diktator!; Josipović: Bio je povijesna ličnost!

'Mladi su jedan od najbitnijih dijelova mog programa. Vi ste budućnost Hrvatske i među vama možda sjedi buduća predsjednica ili predsjednik. Nezaposlenost je najveći problem. Bez mladih nema budućnosti. Hrvatska je u vašim rukama', poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović: 'Idem apsolutno na svaki glas'

Josip Bilaver, predsjednik mladeži HDZ-a, rekao je kako je Ivo Josipović pet godina podržavao Vladu Zorana Milanovića, a sada govori o pravom putu. 'To je loš put i treba mu pokazati crveni karton 11. siječnja. Ništa nije napravio za mlade ove države. Pozivam sve nezaposlene, studente i mlade ljude da izađu na izbore i zaokruže za Kolindu Grabar Kitarović jer je to žena koja zna, može i hoće. To je pravi put za Hrvatsku', rekao je Bilaver.

 

Kandidatkinja za predsjednicu kaže da će se odreći proračunskog novca za kampanju. 'Hrvatska je u teškoj situaciji i ne želim iz državnog proračuna koristiti novac za kampanju', naglašava Grabar Kitarović.

Na pitanje je li o toj odluci već obaviješten DIP, kaže da nije sigurna, ali da će to sigurno biti učinjeno. Izrazila je želju da ta sredstva budu namijenjena potrebitima iako nije precizirala na koje 'potrebite' točno misli.

Osiguranje, tvrdi nije prihvatila. 'Ne želim da država troši na moje osiguranje. Osim toga, imam potpuno povjerenje i vjeru u hrvatski narod i nema potrebe za osiguranjem', rekla je Grabar Kitarović.

Komentirala je i uvredu mladog HDZ-ovca iz Varaždina na Facebooku, upućenu Josipoviću. 'To nije stav HDZ-a. Iznimno mi je žao da je to napisano na njihovom Facebook profilu. Ne znam tko su ti pojedinci, ali ja se i službeno ograđujem od takvog rječnika. To je apsolutno nedopustivo - nikada nećete čuti od mene takav način komuniciranja', rekla je Grabar Kitarović.

Podsjetimo, na službenom Facebook profilu Mladeži HDZ-a Grada Varaždina objavljen je tekst: 'Oduvijek tvrdim da je Varaždin jugoslaviziran od vremena pljačke i ubijanja njegovih građana od strane šumskih bandita poslije 1945. Doteplo se u 45 godina Jugoslavije u Naš čisti hrvatski Varaždin previše jugokomunjara, JNA oficira, udbaša i orjunaša planski i kontrolirano iz Beograda. Upravo ti preživjeli jugosmradovi i njihova orjunaška 'DECA' sad biraju Yusipovića i protiv su samostalne Hrvatske države'. Isti tekst.  predsjednika te organizacije Igor Borovec objavio je i na svojem privatnom Facebook profilu.

Kasnije je na svojoj facebook stranici napisala kako je 'govor mržnje koji je jučer korišten od strane pojedinca Mladeži HDZ-a iz Varaždina krajnje neprimjeren'.

'Najoštrije osuđujem iznesene stavove i od istih se u potpunosti ograđujem. Danas više nego ikad je potrebno međusobno razumijevanje, zajedništvo i iznalaženje rješenja kako našu državu odvesti u sferu boljeg života za sve naše građane', stoji u objavi HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene