Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET POSJETU TURSKOJ

Sabina Tandara Knezović uživo iz Ankare: O čemu će sve razgovarati hrvatska predsjednica i njen turski kolega Erdogan?

Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr)
Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
"Kad se prisjetimo dolaska Recepa Tayyipa Erdogana u Hrvatsku prije nešto više od godinu i pol, kada je rekao kako bi želio da robna razmjena između dviju zemalja bude milijardu dolara, evidentno je da Turska itekako želi ulagati u Hrvatsku", rekla je reporterka Sabina Tandara Knezović.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović lobira za Hrvate iz Bosne i Hercegovine kod predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, s kojim će se sastati u utorak. Reporterka Nove TV Sabina Tandara Knezović iz Ankare je komentirala predstojeći sastanak. Istaknula je kako Turska ima vrlo jak utjecaj na procese koji se događaju u BiH, "i stoga ne čudi da Predsjednica želi o položaju Hrvata u BiH razgovarati s Erdoganom".

Pročitajte i ovo Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom" Erdogan i Putin Sastanak u Sočiju Putinu u ponedjeljak dolazi Erdogan: Glavna tema bit će izvoz ukrajinskog žita

Navela je kako je plan da se dogovori na koji će način Hrvatska i Turska utjecati na Hrvate i Bošnjake u Sarajevu uoči donošenja novog izbornog zakonodavstva. "Planira se i da se tri zemlje sastanu u prvom tromjesečju 2018. godine na najvišoj razini. Razgovarat će se i o izbjegličkoj krizi, utjecaju i ulozi Turske, na koji način Hrvatska može pomoći Turskoj u odnosima s EU-om, koji definitivno nisu dobri, a razgovarat će se i o gospodarstvu.

Kad se prisjetimo dolaska Erdogana u Hrvatsku prije nešto više od godinu i pol, kada je rekao kako bi želio da robna razmjena između dviju zemalja bude milijardu dolara, evidentno je da Turska itekako želi ulagati u Hrvatsku. Zainteresirani su za hrvatske marine i hotele, od kojih su nekih i vlasnici, tako da će gospodarstvo isto biti na dnevnom redu. Predsjednica u Ankaru stiže u utorak, a to je njen uzvratni posjet, jer je, kako znamo, Erdogan u Hrvatsku došao prije godinu i pol."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene