Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Križevaca

Cure detalji kobne proslave rođendana u kojoj je poginuo 16-godišnjak: Poznato što policija pokušava utvrditi

Aktualno Galerija Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 3 Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 1 Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 2 Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Martina Bolšec Oblak, reporterka Nove TV Martina Bolšec Oblak, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +9 Vlatka Lovasić, Kostanjevac Riječki Galerija 1/14 >>
Tragedija u Kostanjevcu Riječkom pokraj Križevaca. U subotu navečer je smrtno stradao 16-godišnji dječak tijekom proslave u prostoru unajmljenom za privatnu zabavu. Policija istražuje okolnosti stradavanja maloljetnika, priveden je 17-godišnjak. Provjeravaju navode očevidaca je li smrti prethodila prepirka i naguravanje. Kriminalistička obrada traje, a naložena je i obdukcija.

"Intervencija je trajala 47 minuta gdje su naši tim i liječnik dali sve od sebe, ali nažalost, pacijent je preminuo", kazala je Valerija Bartolić, zamjenica ravnateljice ZHM Koprivničko-križevačke županije o preminulom 16-godišnjaku koji je stradao tijekom proslave.

Ivan Pukec, načelnik PP Križevci rekao je da zbog tajnosti izvida neće iznositi kvalifikaciju kaznenog djela. "Bili su najbolji prijatelji, stvarno ne znam što se dogodilo. Tragedija teška. Žao mi je, iskrena sućut cijeloj obitelji. Žao mi je i jednih i drugih", prokomentirala je Vlatka Lovasić iz Kostanjevca Riječkog.

Reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak izvijestila je kako policija od ranog jutra razgovara sa svjedocima.

"Slavio se 18. rođendan i bilo je pedesetak uzvanika. Policija je razgovarala s onima koji su bili u blizini tragičnog događaja. Dogodilo se u dvorišnom dijelu iznajmljenog prostora za zabave", rekla je Bolšec Oblak.

Pročitajte i ovo U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 2 UŽAS NA PROSLAVI Vlasnik kafića o tragediji: "Svaki dan su dolazili na sok, igrali su biljar, jednostavno su bili nerazdvojni"

Vlasnik objekta je, dodaje Bolšec Oblak, u potpunom stanju šoka. "Rano jutros je dao iskaz policiji. Iako nije htio pred kamere, rekao je da je riječ o dobrim prijateljima koji su zajedno došli na proslavu. Poginuli mladić je bio član DVD-a. Kroz suze su rekli da su potreseni. Izvješena je crna zastava i upaljene su svijeće kod DVD-a. Sve je duboko pogodila tragedija", rekla je Bolšec Oblak.

"Uvijek je bio spreman za pomoć, uvijek je bio tu, uvijek je bio na druženjima. Nikad nikakvih problema", rekao je Tomica Huzjak iz DVD-a Sudovec.

"Svakako je potrebna podrška i potrebna je intervencija, krizna intervencija prema djeci koja su tamo bila prisutna. Potrebno je da se ovdje uključi možda lokalna zajednica, potrebno je možda uključivanje i odgojno-obrazovnih ustanov", napomenula je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević za Dnevnik Nove TV.

Ono na što stručnjaci upozoravaju jest da za prevenciju treba senzibiliirati cijeli sustav. "Čini mi se da propuštamo onaj dio i ne kažemo kako ćemo zaustaviti prvo loše ponašanje kod djeteta, kako ćemo ga primijetiti, kako ćemo reagirati i kako ćemo mu reći - 'zastani i ne možeš se tako loše ponašati'", upozorila je Lana Peto Kujundžić, sutkinja Visokog kaznenog suda.

Pročitajte i ovo Privođenje mladića osumnjičenog zbog smrti hrvatskog vojnika Tragedija u Požegi Mladić koji je nasmrt pretukao hrvatskog vojnika viđen na slobodi: Odvjetnik za DNEVNIK.hr potvrdio da je pušten iz zatvora

"Još uvijek traje kriminalističko istraživanje, sutra bi trebalo biti više informacija. "Neslužbeno sam doznala da se otkrivaju svi detalji kako bi se vidjelo hoće li se događaj kvalificirati kao ubojstvo ili nanošenje teških ozljeda sa smrtnim posljedicama", kazala je Bolšec Oblak.

Očevici su neslužbeno rekli da su bili dobri prijatelji i da nisu ovako nešto očekivali. U ugostiteljskom objektu u kojem se dogodila tragedija nikada nije bilo išta slično, dodala je Bolšec Oblak.

"Neki su poznavali obojicu. Kažu da su često bili zajedno", zaključila je Bolšec.

 

Više o smrti 16-godišnjaka pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene