447476
447476
447476
447476
447476

Koalicija za premijera za Petrokemiju kao stratešku državnu tvrtku

  • , 22.08.2016., 15:31
  • Autor:
  • komentara

Prigodom predstavljana programa Koalicije za premijera prvi na listi u 6. izbornoj jedinici Miodrag Demo obećao je da će se boriti za opstanak Petrokemije kao strateške državne tvrtke, priopćeno je u ponedjeljak iz koalicije koju čine Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka – REFORMISTI, Novi val, HSS – Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno (BUZ).

 
 
 
 
Miodrag Demo (Foto: Dnevnik.hr)
Miodrag Demo (Foto: Dnevnik.hr)

Naš cilj je zaštita Petrokemije od bilo kakve manipulacije i prodaje, tako da će Koalicija za premijera vratiti Petrokemiju u portfelj tvrtki od strateškog značenja za Hrvatsku, rekao je Demo na konferenciji za novinare.

"Petrokemija je puno pomogla u obrani domovine, a sad ona treba obranu od onih koji bi ju preuzeli. Čak 1600 obitelji izravno ovisi o toj proizvodnji i tko zna što bi bilo s njima ako bi se Petrokemija prodala, a ja vam jamčim da to neću dozvoliti. Petrokemija je simbol seljaka, ona je bila i ostat će hrvatska", kazao je Demo.

Bivšim vladama Petrokemija je bila "tvrtka za odstrel", kao budući saborski zastupnik povezat ću Petrokemiju i seljaka jer to je "kao odnos majke i djeteta", dodao je.

Kandidat koalicije u 6. izbornoj jedinici Damir Petravić naglasio je kako se rješavanjem problema Petrokemije rješavaju i problemi sela i izvoza, te se spaja "zelena i plava Hrvatska". Ako ima interesa stranih investitora za takvu industriju, zašto mi ne možemo investirati u tako važnu tvrtku, upitao se.

Drugi kandidat s liste Josip Tučkorić rekao je kako se poljoprivrednicima u Moslavini čini da netko želi uništiti hrvatskog seljaka i protjerati mlade ljude sa sela. "Ako se proda Petrokemija, ovdje više nemate ništa", rekao je dodavši da dok se ne vrati život na selo nema ni obnove Hrvatske. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se