448548
448548
448548
448548
448548

Koalicija HDSSB-HKS predstavila program za poljoprivredu

  • , 31.08.2016., 13:28
  • Autor:
  • komentara

Koalicija HDSSB-a i Hrvatske konzerativne stranke (HKS) predstavila je u svoj poljoprivredni program, čiji su glavni ciljevi ciljevi oživljavanje i zaštita poljoprivredne proizvodnje, hitna legalizacija poljoprivrednih objekata za jednu kunu te snižavanje zakupa državnog poljoprivredno zemljišta za OPG-ove.

 
 
 
 
Predstavljanje poljoprivrednog programa koalicije HDSSB-a i HKS-a (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Predstavljanje poljoprivrednog programa koalicije HDSSB-a i HKS-a (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Koalicija HDSSB-a i Hrvatske konzerativne stranke (HKS) predstavila je u srijedu poljoprivredni program, a na predstavljanju je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin rekao kako su ciljevi toga programa oživljavanje i zaštita poljoprivredne proizvodnje, hitna legalizacija poljoprivrednih objekata za jednu kunu, snižavanje zakupa državnog poljoprivredno zemljišta za OPG-ove kojima, ustvrdio je, treba dati prednost u odnosu na krupni kapital i velike proizvođače.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Vulin je istaknuo da je poljoprivreda strateška odrednica razvoja Slavonije i ocijenio kako se, upravo zbog neiskorištenih poljoprivrednih potencijala, Slavonija dobrim dijelom danas nalazi u teškoj situaciji. Dodao je kako se koalicija zauzima za snižavanje stope PDV-a na prehrambene proizvode koji se proizvode u Hrvatskoj i na repromaterijal na pet posto, kako bi se domaća proizvodnja učinila konkuretnom te pozvao birače u Slavoniji da na ovim izborima ne dopuste da se poljoprivredna politika ponovo vodi iz Zagreba ili Metkovića.

Predsjednik HDSSB-a uvjeren je da će njihova koalicija u IV. i V. izbornoj jedinici osvojiti pet do šest saborskih mandata.

Kandidat s liste osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak ocijenio je kako smo, zbog pogrešno poljoprivredne politike koji su vodili HDZ, SDP i HSS, a nastavio Most, došli u situaciju da i najbolji proizođači propadaju, jer nismo zaštitili tržište i potaknuli konkuretnost. Istaknuo je kako se zauzimaJu za izjedančavanje cijene zakupa zemljišta za OPG-ove i trgovačka društva, izgradnju infrastrukture za skladištenje, preradu i distribuciju poljoprivrednih proizvoda te uređivanje tržišta, pa i po cijenu zabrane uvoza u Hrvatsku onih prehrambenih proizvoda, koji se prodaju ispod realne cijene koštanja u proizvodnji, ili nisu zdravstveno ispravni.

Predsjednica HKS-a Ruža Tomašić upozorila je kako se "Hrvatske šume", kao tvrtka od nacionalnog interesa, "maćehinski odnosi prema Slavoniji, čije resurse koristi, ali 'čista' dobit ostaje u Zagrebu". Zauzela se za potpuno novu politiku prema drvnoj industriji i ustvrdila da država mora poticati proizvodnju finalnih proizvoda drvne industrije.

Prvi na koalicijskoj listi Branimir Glavaš pozvao je birače da daju potporu ovoj koaliciji, ustvrdivši kako "nema političke opcije koja može bolje zastupati interese Slavonije i Baranje", te da "bez regionalne političke opcije neće biti moguće riješavati probleme u Slavoniji". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se