447422
447422
447422
447422
447422

Dragan Vulin - Mladi dožupan koji je na čelu HDSSB-a na fakultetu je dobio Rektorovu nagradu

  • , 22.08.2016., 11:47
  • Autor:
  • komentara

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin na čelo je HDSSB-a izabran 2014. godine, dok je na mjesto zamjenika župana izabran na lokalnim izborima 2013. godine s liste kandidata dr.sc. Vladimira Šišljagića.

 
 
 
 
Dragan Vulin (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Dragan Vulin (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Dragan Vulin rođen je 1. svibnja 1986. godine u Osijeku. U rodnom je gradu završio srednju Elektrotehničku i prometnu školu, a već je u toj dobi bilježio zavidne uspjehe. Naime već je tijekom srednjoškolskog obrazovanja bio državni prvak u natjecanju iz predmeta Osnove elektrotehnike, i to dva puta, te je nekoliko puta sudjelovao na državnom natjecanju iz fizke.

Nakon završene srednje upisuje Elektrotehnički fakultet Osijek, gdje je dobitnik Rektorove nagrade za postignut uspjeh na studiju. Dobitnik je i godišnje nagrade 'Hrvoje Požar' Hrvatskog energetskog društva za izvrstan uspjeh u studiju.

Odmah nakon završetka studija, na kojem s prosjekom ocjena 5,0 postaje magistar inženjer elektrotehnike, ostaje raditi na fakultetu kao znanstveni novak na radnom mjestu asistenta na Zavodu za elektrostrojarstvo, gdje drži auditorne i laboratorijske vježbe iz pet kolegija na sveučilišnom preddiplomskom studiju elektrotehnike, stručnom studiju elektrotehnike, te na diplomskom studiju elektrotehnike, smjeru elektroenergetika. Autor je više znanstvenih radova iz područja obnovljivih izvora energije i energetske elektronike.

Dragan Vulin (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)

'Ja ne znam tko se u Hrvatskoj uopće usuđuje baviti politikom da nije domoljub, da ne voli svoju domovinu i da nije rodoljub, da ne voli svoj narod. Smatram da je to osnovni preduvjet općenito za bavljenje politikom', rekao je Dragan Vulin nedavno gostujući kod Mislava Bage u Dnevniku Nove TV.

Godine 2009. izabran je na dužnost zamjenika načelnika Općine Erdut, gdje tu dužnost volonterski obavlja do 2013. godine, kada, u lipnju, postaje zamjenik župana Osječko-baranjske županije, izabran na lokalnim izborima s liste kandidata za župana dr. sc. Vladimira Šišljagića.

Predsjednik je Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) od 8. listopada 2014. godine.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se