446926
446926
446926
446926
446926

'Hidroavioni ECA-a trebali bi ponovno poletjeti krajem tjedna'

  • , 17.08.2016., 13:57
  • Autor:
  • komentara

Izvršni direktor zrakoplovne tvrtke European Coastal Airlines (ECA) Klaus Dieter Martin u srijedu je najavio da će se krajem tjedna nastaviti letovi na obalnim linijama, prekinuti 13. kolovoza kad je nadležna privremeno prizemljila zrakoplove te tvrtke zbog nedostataka utvrđenih inspekcijom.

 
 
 
 
Hidroavion (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Hidroavion (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

"Nastavak rada, odnosno ponovni početak letova očekujemo krajem ovog tjedna. Svi letovi do petka su otkazani," navodi Dieter Martin u priopćenju u srijedu. Za sada su letovi zaustavljeni, kao što je, kako je naveo, "i naš AOC (Airline Operator Certificate) na čekanju."

Izvijestio je da je njegov tim prikupio i predao traženu dokumentaciju, koju nadležna institucija sada provjerava.

Navodi i kako je njegova tvrtka angažirala "eksterni tim stručnjaka" koji će pomoći "u što bržem rješavanju novonastale situacije" te naglašava da su među njima i "oni s preko 25 godina iskustva rada" s hidroavionima Twin Otterima.

Klaus Dieter Martin u današnjem priopćenju naglašava kako je njegov tim uložio veliki trud da se "ukloni i najmanja sumnja u sigurnost poslovanja" te aviokomapnije, te se ispričao putnicima i naglasio da ih djelatnici ECA-e kontaktiraju radi povrata novca za rezervirana putovanja.

Zrakoplovi tvrtke European Coastal Airlines (ECA), čije je sjedište u Splitu, letovima povezuju mjesta na obali i otocima.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo priopćila je 13. kolovoza da je temeljem inspekcije, obavljene od 10. do 12. kolovoza 2016. u tvrtki European Coastal Airlines, "zbog utvrđenih nedostataka poduzela mjere za osiguravanje primjene propisa koje uključuju i privremeno prizemljenje zrakoplova".

Mediji su nedavno objavili da je ugožena sigurnost putnika zbog lošeg održavanja zrakoplova tvrtke ECA, na što je tvrtka reagirala tvrdnjom da se radi o lažnim informacijama bivših zaposlenika.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se