Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dragi vođa' tvrdi

Kim: Pjongjang otvoren za nuklearne pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski premijer Kim Jong il rekao je u nedjelju kineskom premijeru Wenu Jiabau, koji je doputovao u trodnevni posjet Pjongjangu, da je Sjeverna Koreja otvorena za bilateralne i multilateralne razgovore o svojim spornim nuklearnim aktivnostima, javljaju kineski mediji.

Sjeverna Koreja je predana denuklearizaciji Korejskog poluotoka i 'voljna je pokušati ostvariti taj cilj kroz bilateralne i multilateralne razgovore', rekao je je Kim. Wen i Kim potpisali su nekoliko sporazuma o suradnji. Kinesko ministarstvo vanjskih poslova ranije je priopćilo da dvije zemlje planiraju potpisati sporazume o trgovini, obrazovanju i turizmu tijekom prvog posjeta jednog kineskog premijera Sjevernoj Koreji u 18 godina.

Pročitajte i ovo Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati" Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

Očekuje se da će u središtu razgovora dvojice čelnika uz bilateralne odnose biti nastojanje Kine da uvjeri Sjevernu Koreju da odustane od svog nuklearnog programa. Ovim posjetom bit će obilježeno i 60 godina suradnje Komunističke partije Kine i Radničke partije Sjeverne Koreje, naveli su kineski mediji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene