Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima kupaca

Kilogram tartufa 18.000 kuna, turisti kažu - nije preskupo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Listopad u Buzetu i okolici već je tradicionalno u znaku tartufa, skupocjenih gljiva koje rastu pod zemljom. Ove godine kilogram bijelog tartufa stoji 18.000 kuna! Svejedno, kupaca ima.

Dugo sušno razdoblje utjecalo je i na kvalitetu ovogodišnjih tartufa. 'Sezona nije loša ali kako se vidi na ovom primjeru tartuf je dosta ružan, jer se razvijao u suhoj zemlji', pojasnio je tartufar Ivan Ipša. To nije smetalo Peteru Barfaultu iz Velike Britanije, koji je izdvojio 250 kuna za ovaj komad. 'U Engleskoj si ga ne mogu priuštiti, a ovdje i nisu tako skupi', kaže Peter.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Svake godine sve više stranaca u listopadu dolazi u Istru. Za dobre kupce treba pronaći dobre tartufe što je bez pasa nemoguće. 'Labradori su lijenčine moram ga tako reklamirati, ima dobar nos, ali su lijenčine, a ptičar radi uvijek', ističe tartufar Ivica Kalčić. Cijena tartufa ove je godine 18 tisuća kuna za kilogram. No, već za stotinjak kuna može se pripremiti ukusno jelo.

U mirisima i okusima tartufa u Istri može se uživati do kraja listopada kada prolazi sezona ovih ukusnih gljiva koje je najbolje upotrijebiti svježe. S čim se sve pripremaju tartufi i koliko ih turisti u hrvatskoj vole, pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene