Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elektronička javna dražba

Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

Željko Kerum
Željko Kerum Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Trgovački sud u Splitu u stečajnom postupku nad Kerumom d.o.o odredio je prodaju 2742 četvorna metra zemljišta te tvrtke u Drnišu utvrđene vrijednosti 85.838 eura koje će se prodavati kao cjelina na elektroničkoj javnoj dražbi.

Trgovački sud u Splitu odredio je prodaju 2742 četvorna metra zemljišta tvrtke Kerum d.o.o. Utvrđena vrijednost iznosi 85.838 eura te će se prodavati kao cjelina na elektroničkoj javnoj dražbi.

Postupak javne dražbe provest će Financijska agencija (Fina), a navedene nekretnine ne mogu se na prvoj dražbi prodati ispod tri četvrtine utvrđene vrijednosti. Na drugoj dražbi ispod jedne polovine utvrđene vrijednosti, a na trećoj dražbi ispod jedne četvrtine utvrđene vrijednosti, Na četvrtoj, pak, javnoj dražbi nekretnine se prodaje po početnoj cijeni od jedne kune, odnosno 0,13 eura.

Pročitajte i ovo Autotrolej Manjak vozača Nepalci i Indijci vozit će autobuse u hrvatskom gradu: Evo kad stiže prvih 10

"Imovina se prodaje po načelu 'viđeno-kupljeno' te se neće priznati naknadni prigovori na pravne ili materijalne nedostatke", ističe se u zaključku.

Sudsko rješenje uslijedio je nakon u prosincu zaprimljenih procjembenih elaborata za to zemljište i nekretninu – pekaru u Drnišu, ali i za građevinsko zemljište u Starom Gradu na Hvaru kojem je ukupna vrijednost procijenjena na 30.466 eura.

U sklopu posljednjih unovčenja nekretnina Keruma d.o.o u stečaju, zemljište na Čiovu od 369 četvornih metara bilo je prodano tvrtki Avid nekretnine iz Sesveta za 40.100 eura o čemu je izvijestila je stečajna upraviteljica Natalija Mladineo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Njemačkoj Liječnici progovorili o alarmantnoj situaciji! Nedostaje jedan lijek, a zbog toga bi mogao nastati kaos: Teško bolesnu djecu prebacuju u druge klinike

Prodaja te Kerumove nekretnine sredinom studenoga uslijedila je nakon zaprimljenog procjembenog elaborata prema kojem je početna vrijednost bila procijenjena na na 29.302 eura odnosno 79,41 eura po kvadratu. Na posljednjem ročištu održanom lani krajem listopada pristigle su dvije ponude zainteresiranih kupaca, tvrtka Avid nekretnine iz Sesveta dala je veću ponudu, a ponudu od 33.582 eura dao je Duje Miše.

"Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište", isticalo se u dopisu sudskog vještaka te dodaje da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene