Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Split nije osramoćen'

Kerum: Split je konzervativan i katolički grad i ovo se moglo očekivati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum je kazao kako podržava svačije slobode, no da paradu sljedeće godine i ne podržava.

'Ovo što se dogodilo u Splitu, moglo se i očekivati. Usudio bih se reći da je čak prošlo i bolje od onoga čega smo se bojali. Ovo je konzervativan, katolički grad i građani su došli na rivu da bi te svoje stavove izrazili. Policija je odradila dobro, zaštitila sudionike, ali i ostale koji su došli izraziti nezadovoljstvo što se takva povorka održava u Splitu. Ova gradska vlast ne podržava paradu, ali ni nasilje. Ne treba dizati tenzije. U Splitu su se dogodile stvari koje su se već događale i u drugim gradovima. Hrvatska je jedna od najkatoličkijih država na svijetu. Ljudi su izašli na rivu i pokazali što misle o paradi. Podržavam svačije slobode, i jednih i drugih', kazao je splitski gradonačelnik Željko Kerum komentirajući nasilje na prvom splitskom Gay prideu.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Komentirajući izjave svog zamjenika Jure Šundovakoji je poručio Splićanima da se ne osramote, Željko Kerum je kazao kako on govori u svoje ime te da smatra da se Splićani nisu osramotili.

Na upit bi li podržao Gay Pride u Splitu sljedeće godine, gradonačelnik je kazao kako bi dopuštenje išlo preko gradskih ureda, no da temeljno, on ne podržava takve parade.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene