Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Račun u Zagrebačkoj banci

Kerum 'poludio', HDZ-ovci napustili sjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica pitala je li istina da je račun Grada prebacio u Zagrebačku banku kako bi dobio kredit za tvrtku?

Splitski HDZ-ovci Sanja Župa, Tomislav Gojo i Mirko Ramljak napustili su jutros sjednicu Gradskog vijeća nakon što je gradonačelnik Željko Kerum najavio kaznenu prijavu protiv vijećnice Župe zbog nedavnih istupa i tvrdnji kako laže o incidentu u restoranu 'Sky' na Noći Zagvožđana 5. prosinca gdje je došlo do fizičkog obračuna s policajcima.

Pročitajte i ovo Damir Stojić, svećenik - 2 Često nazivan kontroverznim Koji su razlozi smjene don Damira Stojića? "Sve još ostaje vojna tajna" Antonela Lolić PISANO UPOZORENJE Policija kaznila suce koji su bili na Kerumovoj zabavi pisanim upozorenjem: ''Radi se o prekršaju lake naravi''

>> 'Kerum posao obavlja nečasno, treba ga smijeniti'

Kerum je 'poludio' nakon što je ga je Župa upitala je li istina da je račun Grada i gradskih tvrtki prebacio u Zagrebačku banku kako bi dobio kredit za svoju tvrtku u iznosu od 30 milijuna kuna, izvrijeđavši vijećnicu i tvrdeći kako je s Dujomirom Marasovićem uništila splitski HDZ, javlja Slobodna Dalmacija.

'Tvrtka Kerum zapošljava 4000 ljudi i ona radi sa barem deset banaka, nema te banke u Hrvatskoj s kojom ja ne poslujem', kaže Kerum. Župi je također poručio da ju može biti sram kako se ponaša te da treba testirati njezinu radnu sposobnost. Tu nije bio kraj nego je jošNevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća i Kerumova sestra, HDZ-ovoj vijećnici dodijelila i opomenu jer se nije držala poslovnika(!) te je kako je ustvrdila, postavljala osobna pitanja, a nije dopustila ni Klubu vijećnika HDZ-a da uzme deset minuta pauze. Prestravljeni ponašanjem gradonačelnika i njegove sestre HDZ-ovci su potom napustili Banovinu.

'Zabrinjava me i što nitko od ostalih vijećnika nije napustio Banovinu nakon što se Kerum obrušio na mene.Nakon što se konzultiram s odvjetnicima poduzet ću sve zakonske mjere jer na ovome neće stat. On će se morati naučiti ponašati ili će morati napustiti fotelju gradonačelnika', rekla je Župa novinarima.

Ostatak vijećničkih pitanja ticao se uglavnom komunalne problematike.

'Kada će se urediti splitske ulice? Pune su rupa po kojima vozimo slalome', pitala je Aida Batarelo (SDP).
'Bilo bi dobro to sredit'. Kako je meni po tim rupama slalom vozit, u mene je Ferrari, još je teže', požalio se Kerum zastupnicima.

Mislite li da treba smijeniti Keruma?

  • Da
  • Ne
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene