Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitski HDZ traži ostavku

'Kerum posao obavlja nečasno, trebamo izbore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski HDZ i vijećnici te stranke u Gradskom vijeću pozivaju gradonačelnika Željka Keruma da podnese ostavku te da se raspišu novi izbori za gradonačelnika jer Kerum svoju dužnost obavlja nečasno i blati ulogu gradonačelnika, izjavila je danas na konferenciji za novinare predsjednica HDZ-ova kluba vijećnika u Vijeću Sanja Župa.

Obrazlažući taj zahtjev, Župa je kazala kako je od splitsko-dalmatinske Policijske uprave dobila pisani odgovor u kojem se potvrđuje da je Kerum sudjelovao u izgredu u splitskom restoranu 'Sky' 5. prosinca te da je zbog toga policija protiv njega prekršajnom sudu proslijedila optužni prijedlog. Župa je kazala da je od PU-a pismeno zatražila obavijest o izgredu u kojem je gradonačelnik Kerum sudjelovao na proslavi 'Noći Zagvožđana' u restoranu 'Sky', a to je, po Župinim riječima, Kerum nijekao na sjednici gradskog vijeća 18. prosinca 2009. Time je, ocijenila je, uvrijedio javnost ne govoreći istinu.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Na današnjoj konferenciji za novinare emitirana je videosnimka sa sjednice vijeća od 18. prosinca 2009. koja dokumentira da je Župa u sklopu vijećničkog pitanja tražila od Keruma obavijest o izgredu u restoranu 'Sky', na što je Kerum odgovorio da 'nije bilo incidenta'. 'Kerum je tim činom uvrijedio gradsko vijeće i cjelokupnu javnost. On je odaslao negativnu poruku mladima jer prezentira agresiju i laž kao uzorno ponašanje', kazala je Župa. Dodala je kako se Kerum zbog toga treba ispričati.

Na upit zbog čega o događajima iz prosinca 2009. govori tek sada, nakon tri mjeseca, Župa je odgovorila kako je čekala odgovor od PU-a na svoj upit o tom izgredu te da je to razlog što se nije već bila javno oglasila. Lokalni mediji su, pozivajući se na očevidce, u prosincu 2009. izvijestili da se Kerum na proslavi 'Noći Zagvožđana' 5. prosinca 2009. u restoranu 'Sky' sukobio s nekolicinom gostiju izbacivši ih iz restorana. Po medijskim napisima izbačeni su, navodno, bili policajci, ali u tom trenutku nisu bili u službi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene