Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podmirit će troškove sanacije

Kerum osudio huliganski napad na Srbe u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum, gradonačelnik Splita te njegovi zamjenici Anđelka Visković i Jure Šundov osudili su huliganski napad na prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine.

'U ime svih građanki i građana Splita osuđujemo postupak huligana koji su u petak, 27. siječnja, nakon rukometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Srbije, upali u prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine te se sukobili sa članovima Vijeća i razbijali inventar', rekao je Željko Kerum, a piše Dalmacijanews.

Pročitajte i ovo Napad u Splitu - 3 Stravičan napad Novi preokret: Pomahnitali nasilnik koji se u Splitu zabijao autom i prijetio ipak ide u istražni zatvor Napad rastrojenog muškarca na skupinu mladih u automobilu Zabijao se automobilom VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca

Navodi kako je sport plemenita disciplina i kako je poraz sastavni dio igre, a ovakvo iskazivanje navijačkih strasti neprilično i za svaku osudu.

Gradonačelnik naglašava kako njegova Gradska uprava uvažava i ravnopravno se odnosi prema svim svojim građanima bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost te je uspostavila odlične odnose s predstavnicima svih nacionalnih manjina registriranim u Gradu Splitu.

'Iskreno se nadamo da ovaj incident neće baciti sjenu na tu suradnju, a pogotovo vjerujemo da Split neće biti poprište takvih nemilih događaja u budućnosti', navodi se u priopćenju koje su potpisali Željko Kerum, Anđelka Visković i Jure Šundov.

Na kraju se ističe da je Grad Split, budući da je prostor u kojem je smješteno Vijeće srpske nacionalne manjine u gradskom vlasništvu, u ponedjeljak evidentirao štetu, te da će podmiriti troškove njegove sanacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene