Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kerum ponudio Maybach za humanitarnu akciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjava premijera Sanadera 'kako poduzetnici voze Maybach i jahte, a radnici trpe' izazvala je buru u javnosti, a posebno je utjecala na splitskog poduzetnika Željka Keruma.

Kako je Karum jedini u Hrvatskoj koji vozi Maybach čini se da je premijer prozvao baš njega. No Kerum misli drugačije.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Manje plaće, ilustracija - 1 Plaće kod privatnika Očekivali da će dobiti bar malo više, a dobili manje: Porezna stručnjakinja sumnja na jedno

'Ja mislim da premijer nije mislio na mene. Problem je taj auto, a i mediji koji neprestano pišu neistine o tome kakve plaće imaju moji radnici i barataju netočnim informacijama', izjavio je za emisiju '10 do 8' Željko Kerum.

Kada je najpoznatiji splitski poduzetnik prije nekoliko godina kupio skupocjeni automobil, njegovi su radnici, prema tvrdnjama Ane Knežević iz SSSH, imali veoma male plaće. Tako je njegov 'limeni ljubimac' izazvao veliku buru u javnosti.

No Kerum tvrdi kako je minimalna plaća njegovih zaposlenika tada iznosila 3 tisuće kuna, te kako se sve to može lako provjeriti u papirima o njegovom poslovanju. Ističe kako je plaća od tada rasla, te kako će rasti i dalje.

'Minimalna plaća mojih radnika danas iznosi 3 i pol tisuće kuna. Do kraja sljedeće godine ona će biti 5 tisuća kuna, ja ću se odreći dijela svoje dobiti da bi to omogućio svojim radnicima', kaže Kerum.

>> 'U mojim tvrtkama minimalac je 3.500 kuna'

Osim toga splitski poduzetnik smatra kako je najveći problem upravo njegov skupocjeni Maybach pa je ponudio da se organizira humanitarna akcija kojom će se od prodaje automobila novac donirati bolesnoj djeci.

'Ja nisam negativan poslodavac već pozitivan i dobar primjer mnogima. O tome bi mediji trebali pisati s točnim podacima. Problem je Hrvatska udruga poslodavaca koja kao dobrog poslodavca ističe samo Todorića, a 70 posto poslodavaca uopće nisu njihovi članovi. Oni su ionako samo 'Todorićev servis'', kaže Kerum, koji je i predsjednicu SSSH Anu Knežević optužio da je već dugo na Todorićevoj 'cici'.

'Veći je problem što vi vozite BMW-a nego što ja vozim Maybacha, jer sam ja svoj automobil zaradio, a vi ste svoj kupili od članarina iz sindikata', optužio je Kerum Anu Knežević.

Predsjednica Saveza samostalnih sindikata rekla je da ona ne vozi BMW, već deset godina stari Passat, a Keruma je prozvala da ne dopušta svojim radnicima članstvo u sindikatu.

'Već sam vas nekoliko puta pozvala da prošetate sa mnom među svojim radnicima i da ih pitamo žele li se učlaniti u sindikat', kaže Knežević.

Na to je Kerum odgovorio kako on 'ima pametnijeg posla nego šetati s njom okolo'.

'Ja bi vama preporučio da se ostavite sindikata i da vodite samo  Konzum', kazao je Kerum.

'Činjenica je da su sindikati kojima sam ja bila na čelu s Todorićem davno potpisali Kolektivni ugovor. I ne kažem da tamo nemamo problema, ali kada imamo sjednemo za stol i pregovaramo. Problem su nam tvrtke u koje nemamo pristup', izjavila je na to Ana Knežević.

'Moji su radnici zadovoljni i ja sam s njima u prijateljskim odnosima', kaže Kerum.

Na pitanje hoće li se kandidirati za gradonačelnika, Kerum odgovara.

'Splitu je potreban čovjek koji će ga pokrenuti, narod zna moje rezultate i u anketama su birali mene, jer su prepoznali moj rad. Hoću li se kandidirati za gradonačelnika još ću vam javiti, ali ako se ne kandidiram utjecat ću na to tko će biti gradonačelnik u sljedećem mandatu', zaključio je Kerum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene