Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat turizma protiv prodaje hotela Esplanade Željku Kerumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat turizma i usluga Hrvatske u priopćenju se usprotivio mogućoj prodaji zagrebačkog hotela The Regent Esplanade splitskom poduzetniku Željku Kerumu.

Esplanade nije samo hotel već i svojevrstan zagrebački spomenik kulture, on je simbol tradicije i povijesti grada, on utjelovljuje duh Zagreba i njegovih građana, u njemu su odsjedale mnoge slavne osobe, domaće i svjetskoga glasa, ističe sindikat.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Slika nije dostupna Kerum ponudio Maybach za humanitarnu akciju

Prodaja tog hotelskog dragulja osobi "koja se s takvom veličinom ne zna i nije u stanju nositi" značila bi propast ne samo zaposlenih u Esplanadi i samoga hotela, već i svojevrsnu kapitulaciju Zagreba pred kapitalom bez duše, povijesti, kulture i tradicije.

Radnici Esplanade preživjeli su teška vremena zatvaranja hotela i njegova renoviranja, a za tih godinu i pol dana sindikat se pobrinuo da se svima zaposlenima isplaćuje plaća i da se na svoja radna mjesta vrate svi koji su to htjeli.

Sindikat turizma potpisao je s poslodavcem kolektivni ugovor kojim su ugovorene plaće i ostala materijalna prava iznad prosjeka djelatnosti i ostvarena je dobra suradnja, tako da je Esplanada hotel koji cijeni i poštuje radnike i njihov rad, a za rad sindikata osigurani su svi uvjeti.

Sindikat trgovine Hrvatske nema takva pozitivna iskustva s Kerumom a njegovi se radnici ne mogu pohvaliti poštivanjem osnovnih radnih, pa čak i ljudskih prava, tvrdi Sindikat turizma.

Stoga sindikat apelira na savjest vlasnika hotela Herberta Haselbachera za kojeg vjeruje da će, premda je Austrijanac kojem Esplanade ne predstavlja ono što predstavlja Zagrebu i Zagrepčanima, imati sluha za svoje zaposlenike te će pri eventualnoj prodaji voditi računa da hotel sa 150 zaposlenih dođe u ruke čovjeka od struke i znanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene