Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misno slavlje

Kardinal Bozanić dijeli zabrinutost roditelja za odgoj djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izjavio je kako dijeli zabrinutost s roditeljima te istaknuo kako podupire sva plemenita nastojanja roditelja.

Kako je danas objavljeno na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije kardinal Bozanić to je izjavio jučer obraćajući se hodočasnicima iz Zagrebačke metropolije, prije završnoga blagoslova na kraju svečanoga misnoga slavlja u rimskoj bazilici Svete Marije Velike. Istaknuo je kako danas treba osobito čuvati i brinuti se za naše obitelji.

Više od tisuću vjernika iz Zagrebačke nadbiskupije te biskupija Varaždinske, Sisačke, Bjelovarsko-križevačke i Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj okupilo se na misnome slavlju, koje je kardinal Bozanić predvodio u koncelebraciji sa svim biskupima Zagrebačke metropolije - varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, sisačkim biskupom Vladom Košićem, križevačkim vladikom Nikolom Ninom Kekićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, zagrebačkim pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim te devedesetak svećenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Političari moraju pomoći' BOZANIĆ REKAO 'DA' MIGRANTIMA 'Europa nema kulturu dobrodošlice' Slika nije dostupna Državni vrh na misi Milanović: Božićne poruke su ono što nam danas treba u Hrvatskoj

>> Bozanić: Crkva danas nadilazi skučeni pogled na čovjeka

Na početku misnoga slavlja, kardinal Bozanić je hodočasnicima prenio dio razgovora sa Svetim Ocem Benediktom XVI. na općoj audijenciji, kada mu je, kako se navodi, između ostaloga spomenuo da je iz Hrvatske na hodočašće u Rim došlo više od dvije stotine bogoslova.

Zagrebački nadbiskup pozvao je i sve hodočasnike da mole za duhovna zvanja te je podsjetio na važnu uloga baka u prenošenju vjere u obiteljima, za koje je također pozvao na molitvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene