Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sukoba s Linićem

Karamarko: Mi smo spremni na sud i nećemo se braniti imunitetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar policije Tomislav Karamarko i danas ostaje pri jučerašnjoj izjavi da ne obmanjuje hrvatsku javnost.

Anonimna prijava protiv Slavka Linića ponovno je posvađala DORH i policiju. Jučer optužen da je obmanuo javnost, ministar Tomislav Karamarko danas uzvraća. 'Naravno da je to neutemeljeno i rekao bih lažno. Mi nismo obmanuli javnost, naprosto smo iznijeli kronologiju događaja, prepiske i ako je potrebno mi ćemo to ponovo obrazložiti', rekao je.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Dnevnik Nove TV došao je u posjed dokumenata iz kojih je vidljivo tko je kome proslijedio anonimnu prijavu i kako je ustvari tekla korespodencija. Po njima, anonimno pismo s optužbama protiv Linića za ratno profiterstvo stiglo je na adresu ravnatelja policije Olivera Grbića početkom godine.

Zanimljivo, ocjenu od policije zatražio je bivši županijski državni odvjetnik, poznatiji iz slučaja Riječkih tržnica. Je li to pozadina novog sukoba policije i tužiteljstva? 1. veljače policija je to proslijedila Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci i zatražila njihovu ocjenu. Krajem mjeseca odvjetništvo vraća lopticu i poručuje - ocijenite vi i postupite sukladno policijskim ovlastima. S obzirom na to da policija ne ocjenjuje anonimne prijave već državno odvjetništvo, što stoji u Zakonu, policija nije postupala.

Sljedeći mjesec (15. ožujka) Državno odvjetništvo ponovno šalje policiji požurnicu tražeći da ih izvijeste jesu li i što konkretno poduzeli oko slučaja Linić. Dva mjeseca poslije (16. svibnja) policija ispituje tri svjedoka. Sve izlazi u javnost i nastaje sukob. Jučer se ponovno sve zahuktalo, kada državno odvjetništvo na internetskoj stranici objavljuje priopćenje kako oko slučaja Linić nisu dali nikakav zahtjev policiji.

Karamarko: Linić je slobodan građanin

Zbog svega, Linić je najavio da će kazneno prijaviti Karamarka i vrh policije. Na pitanje je li policija spremna braniti svoja stajališta i na sudu, Karamarko odgovara - apsolutno.

'Gospodin Linić je slobodan građanin i može tužiti koga hoće. Mi se nećemo štititi čak ni nikakvim imunitetima kako je on to radio u prethodnim slučajevima. Apsolutno smo spremni. Možda je čak i dobro da se neke stvari pojave na sudu jer ako nam jedan segment državnog odvjetništva, mislim na onaj dio u Rijeci, nije mehanizam kojim možemo doći do istine možda je to sud. Zapravo vjerujem da je to sud', rekao je Karamarko.

Ocjenu policije zatražio bivši županijski državni odvjetnik

Na naš upit zbog čega je jučerašnje priopćenje drukčije od onog što su nama poslali prije mjesec dana, evo odgovora.  'Priopćenje koje je dana 14. lipnja 2011. objavljeno na Internet stranici ovog odvjetništva u osnovi ne odstupa od našeg priopćenja kojeg smo Vam uputili dana 16. svibnja 2011. ali je do očitog nerazumijevanja teksta u javnosti došlo zbog nepoznavanja pravne terminologije', priopćilo je ŽDO Rijeke.

Točnije, izostavljen je ključan detalj. Zanimljivo, ocjenu od policije zatražio je bivši županijski državni odvjetnik, poznatiji iz slučaja Riječkih tržnica. Je li to pozadina novog sukoba policije i tužiteljstva? Slučaj Riječkih tržnica još uvijek nije riješen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene