Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'HDZ manipulita braniteljima'

Karamarko o Matićevim optužbama: 'Trebao bi poslušati branitelje i dati ostavku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je ministar Matić jučer optužio HDZ za manpulaciju braniteljima, Tomislav Karamarko je danas odgovarao na pitanja reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović i poručio SDP-ovu ministru da bi trebao dati ostavku.

Ministar branitelja Predrag Matić u jučerašnjem je Dnevniku Nove TV direktno optužio Hrvatsku demokratsku zajednicu da već dvadeset godina manipulira hrvatskim braniteljima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Te optužbe danas je komentirao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. 'To su nevjerojatne stvari sve sto ne znaju i krivo naprave, ne znaju komunicirati s ljudima koji su stvorili državu, poštivati 100-postotne invalide i za to optuživati HDZ. Taj čovjek stvarno je neozbiljan i bilo bi najbolje da posluša branitelje i da da ostavku', rekao je Karamarko.

VIDEO Predrag Matić: Braniteljima već 20 godina manipulira HDZ!

Za razliku od tajminga uhićenja Milana Bandića, tajming prosvjeda branitelja nije mu čudan. 'Branitelji dugo trpe. Morate razgovarati s njima, zašto bi bilo čudno? Nemojte da ja od njih radim neku čudnu pojavu. Ja ih cijenim i što bi bilo čudno? Traže da se poštuje žrtva. Kao da se nije dogodio Domovinski rat', kaže Karamarko.

Upitan o tome hoće li prihvatiti savjetničko mjesto u Ministarstvu branitelja koje nudi ministar Matić, Karamarko je rekao kako nije dobio dopis o tome. 'Ne znam što bi mu to značilo da netko iz HDZ-a sjedi tamo', smatra Karamarko.

Predsjednik HDZ-a dodao je i kako smatra da bi netko iz HDZ-a puno bolje komunicirao s braniteljima te da bi razmotrio ponudu kad bi dobio dopis. 'Ali pitanje je bi li to značilo sudjelovanje u radu ove neuspješne Vlade', pita se šef HDZ-a.

'Nije problem u Jugoslaviji, problem je u politici koja ne želi priznati da postoji Hrvatska država', poručio je Karamarko.

'Budimo u mislima sa braniteljima na Savskoj i sa Nevenkom Topalušić', rekao je čelnik HDZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene