Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o Gotovini

'Ako se politički angažira, želio bih ga vidjeti na strani HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko danas se prvi puta, otkako se general Gotovina vratio u Hrvatsku, susreo s njim i srdačno ga pozdravio.

Karamarko se s Gotovinom pozdravio na ulazu u zadarsko kazalište, gdje je održana svečana gradska sjednica, na kojoj je Gotovini uručena povelja grada Zadra. Novinare je zanimalo i gdje Karamarko vidi eventualan politički angažman generala Gotovine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

>> Gotovina pred tisućama Zadrana: Svanulo je, jutro je u Hrvatskoj!

'Rekao bih da je general Gotovina u ovom trenutku jednom duhovnom snagom koju pokazuje daleko iznad svih stranačkih podjela. Dobro znate što su stranke i što je hrvatska politika u ovom momentu. Ima dosta prljavštine i podmetanja, a on je daleko iznad toga', zaključio je šef HDZ-a za Radio Zadar.

Karamarko, međutim, nije sakrio misao gdje bi volio vidjeti Gotovinu, kad bi se on odlučio ući u političke vode. Karamarko je istaknuo kako ga ne treba politizirati i stranački opredjeljivati, jer je general postao fenomen i nadstranačka pojava, no kad bi bilo moguće, rekao je kako bi ga rado vidio na strani HDZ-a.

'Volio bih jednog dana, ako se odluči baviti politikom, da to bude politika koja je vodila, kao i stranka koja je vodila obrambeni rat i negdje na tragu političkoga učenja Franje Tuđmana, za kojeg znam da ga jako respektira i da ima jedan odnos prema njemu', rekao je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene