Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko odgovorio Milanoviću!

Kosor i Šeks se moraju i dalje 'pržiti na vatri'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je danas održao sjednicu Nacionalnog vijeća na kojem je bila glavna tema jer je bila osnivanje takozvane Vlada u sjeni.

HDZ je danas održao sjednicu Nacionalnog vijeća na kojem je bila glavna tema jer je bila osnivanje takozvane Vlada u sjeni. Osnovani su stručni odbori koji će se baviti određenim problematikama te nadzirati Vladu. Povjerenstvo će osnovati i stručne odbore na lokalnoj razini, u svim gradovima i županijama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Iako se nagađalo da će se na današnjoj sjednici raspravljati o pozicijama Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa na mjestu potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a, o tome se danas neće raspravljati.

>> HDZ predstavio novu glasnogovornicu Silvanu Oruč Ivoš

'Nismo donijeli odluku o Jadranki Kosor i Vladimiru Šeksu jer mislim da to sada nije najvažnije za naše gradane. Za njih je sada najvažnije koliko će se najjača politička stranka angažirati oko rasta njihovog standarda. Ova kadrovska pitanja slijede krajem idućeg tjedana uoči zasjedanja Sabora', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Karmarko je ustvrdio da se HDZ šest mjeseci bavio sam sobom te da su Kukuriku koaliciji dali 200 umjesto 100 dana. 'Nisam zadovoljan radom Sabora jer u Saboru ne dolaze prava rješenja, nego izvješća stvari od dvije godine. Sabor je pasiviziran', kaže Karamarko.

Predsjednik HDZ-a kaže da je za konsenzus HDZ-a i SDP-a oko važnih pitanja ali da se prvo mora utvrditi paket koji bi ulazio u konsenzus.

U Hrvatskoj postoji problem konsenzusa

'Ako je to ono u što spada u dnevni rad Vlade onda to Vlada mora sama rješavati. Ako je nešto dobro i pozitivno mi ćemo ih podržati, ako nije, mi ćemo ih kritizirati. Apsolutno smo tu. Mi kao oporba želimo sudjelovati u podizanju kvalitete života naših građana. U Hrvatskoj postoji problem konsenzusa. Idemo napokon staviti neke na papir i idemo se dogovoriti. Konsenzus oko rezanja socijalnih prava? Reći ću da smo mi apsolutno za socijalni dijalog. Nećemo podržati ništa što ce štetiti standardu naših građana', poručio je Karamarko Milanoviću.

'Nemamo u Hrvatskoj još nikakvih rezultata, bilježimo samo negativne trendove. Ne možemo dozvoliti da se ništa ne poduzima da se ti negativni trendovi zaustave', poručio je na kraju novi predsjednik HDZ-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene