Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamionski promet

Mještanima prekipjelo: "Imam osjećaj da je svakih pet minuta potres, sve se trese, cijela kuća, ormari, prozori, čaše..."

Aktualno Galerija Ana Hajsan, mjesni odbor Gornje Mekušje Ana Hajsan, mjesni odbor Gornje Mekušje Foto: DNEVNIK.hr Mario Tomac, Gornje Mekušje Mario Tomac, Gornje Mekušje Foto: DNEVNIK.hr Luka Kordić, Gornje Mekušje Luka Kordić, Gornje Mekušje Foto: DNEVNIK.hr Suživot s kamionima i prašinom - 1 Suživot s kamionima i prašinom - 1 Foto: DNEVNIK.hr +4 Suživot s kamionima i prašinom - 2 Galerija 1/9 >>
Pješačka staza više ne postoji, hodanje po ulici postalo je nemoguća misija, automobili im se kvare. Mještani Gornjeg Mekušja u Karlovcu muku muče s kamionskim prometom koji je doslovno uništio cestu. Stanovnici u strahu za sigurnost apeliraju na nadležne. Više detalja donosi donosi reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

Umjesto da je vozi u kolicima, Željka Zorko mora nositi svoju bebu u naručju.

"Kada se dva kamiona susreću, mi se moramo s kolicima bacati doslovno sa strane u jarak. Više se ne vozimo s kolicima, uzmemo auto i idemo tri kilometra do grada da bismo mogli prošetati s bebom", rekla je Željka.

Mukama tu nije kraj. Opasnost je i kamenje koje leti uokolo.

"Nama je kamen, srećom, pogodio samo u kolica, u krović, tako da se ništa nije dogodilo, ali muku mučimo s brzinom automobila, kuće nam se stalno tresu", istaknula je.

Pročitajte i ovo Razminiranje i suveniri - 2 Ploče s upozorenjem U Lijepoj Našoj minirano ostalo još 112,8 km2: "Tu se nalazi blizu minsko polje, nije daleko od mene. Ovdje čuvam ovce i dosta me strah"

"Imam osjećaj da je svakih pet minuta potres, sve se trese, cijela kuća, ormari, prozori, staklo, čaše", izjavio je Luka Kordić.

Problem je uopće ući u dvorište i izići iz njega.

"Jedan je od većih problema što je cesta od vožnje tih silnih kamiona propala, pa je gotovo nemoguće izići da podvozje auta ne zapne i to je veliki problem. Kad su radili cestu, zamolili smo da navezu, ali nisu to smatrali shodnim", objasnila je Alenka Blažević.

"Dva kamiona, kipera ne mogu se tu mimoići, jedan mora ići na pločnik. To je taj problem, alternativa sigurno postoji", napomenuo je Mario Tomac.

Mjesni odbor nudio je alternativne pravce. Predlagali su pontonski most preko rijeke, no to nije prihvaćeno.

"Drugi je pravac preko Sajavca, Kamenskog na Turanj, treći je pravac ispod tzv. Vukelićeva mosta, put pored postojećeg nasipa. Zaobišao bi se ovaj dio, izišlo bi se u Turnju, ne kod škole, nego poslije", poručila je Ana Hajsan, predsjednica Mjesnog odbora Gornje Mekušje.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV detaljna analiza Ivana Petrović o sukobima na Bliskom istoku: Gdje je u svemu Rusija i može li rat utjecati na sigurnosno stanje u našem okruženju?

Iz Grada umiruju mještane. Brojni sastanci urodili su plodom. Obilazak bi trebao uskoro zaživjeti.

"Kamionski promet iznad 10 tona neće ići ovom prometnicom, nego će ići obilaznim pravcem prometnice, Kamensko, Sajevac, Turanj", kazao je Dario Greb iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo u Karlovcu.

Bar neka utjeha za građane, koji kompletan prestanak teškog prometa očekuju do 2025. godine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene