Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Enormni dugovi

Kako su dobili kredite: Sto najvećih dužnika istražuje DORH!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tristotinjak tisuća građana nije u stanju plaćati račune i vraćati dugove, koji su narasli do enormnih razmjera.

Osim onih koji su zapali u dugove pa su im računi blokirani zbog neplaćenih režija, stambenih kredita do najviše par stotina tisuća kuna, ima i 'velikana' dužnih desetke i stotine milijuna kuna, i upravo će njih početi istraživati Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo HNB izdaje kovanice povodom 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić 150. obljetnica rođenja U čast slavne spisateljice HNB izdaje posebne kovanice: Evo koliko treba izdvojiti za njihovu kupnju Slika nije dostupna "Potrošači svjesni rizika" Europska središnja banka diže ključne kamatne stope: Hrvatski bankari objasnili što nas očekuje

Novi list, naime, doznaje, da je stotinjak dužnika s ukupnim dugom od 4,3 milijarde kuna, pod povećalom DORH-a, jer u nekima od njih nije jasno, ističe se, kako je netko uopće dobio kredit od nekoliko desetaka ili nekoliko stotina milijuna kuna.

Jeste li znali da dug državi možete prebiti - dugom države?

'Riječ je o ljudima koji se nikada nisu bavili nekakvim značajnim poslovima, a odjednom su dobili visoke kredite kojima su kupovali vrijedne nekretnine. Nije teško vidjeti razliku između onoga tko godinama pokušava pokrenuti ili spasiti posao i onoga tko odjednom ima kredit za kupnju nekretnina i nikako nije jasno kojom bi to zaradom osim preprodajom nekretnina vratio taj kredit. Ne radi se samo o tim ljudima, nije jasno ni kako su im banke odobravale kredite', otkrivaju iz DORH-a, piše Novi list. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene