Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrhunski grafički prikaz i animacije

Kako nastaje maestral i zašto je omiljen stanovnicima Jadrana objašnjava meteorolog Darijo Brzoja u impresivnom 3D prikazu

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja je s timom produkcijske grafike Nove TV pripremio 3D prikaz o vjetru maestralu.

Gledatelji Dnevnika Nove TV imali su priliku vidjeti zanimljiv 3D prikaz o vjetru maestralu, kojega je pripremio vrhunski meteorolog Darijo Brzoja s talentiranim timom produkcijske grafike Nove TV. Prilog je dublje prikazao poseban meteorološki fenomen - kako se maestral formira, što ga čini tako posebnim i kako utječe na ljetno vrijeme.

Koristeći mogućnosti virtualnog studija snimljeni su nevjerojatni vizualni efekti koji su gledatelje uronili u prekrasne pejzaže hrvatske obale.

Pročitajte i ovo 28. obljetnica VRO Oluje - 1 28. obljetnica Ovako će se slaviti Oluja: Poznati svi govornici, najavljen spektakularan vatromet, a neke braniteljske udruge već negoduju

Upotrebom najsofisticiranije tehnologije i vrhunskih grafičkih mogućnosti, kreirane su realistične animacije oblaka, uzburkanog mora, jedrilice, ali i prepoznatljivih ulica jadranskih gradova. Gledatelji su tako imali dojam da se nalaze usred čarolije ljeta, svjedočeći nevjerojatnom spoju znanosti i umjetnosti.

''Prirodno je da više pričamo o nevremenu nego o lijepom vremenu. No, ne smijemo zaboraviti da živimo u jednom od najljepših komadića svijeta i da je ova, inače blaga mediteranska klima odgovorna za nastanak mnogih drevnih civilizacija, pa u konačnici i za naseljavanje Hrvata na ove prostore.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvava bitka za grad Tko su Duhovi iz elitne postrojbe: "Donijeli smo teror, svaki izlazak može biti posljednji"

Danas nam iz tog razloga hrle i milijuni turista godišnje. To me ponukalo da napravim prilog o maestralu, najpoznatijem vjetru lijepog vremena te o uobičajenoj dnevnoj izmjeni vjetra na Jadranu u kojoj toliko uživamo'' otkriva Darijo Brzoja.

''Za razliku od dnevnih novinarskih aktivnosti, koje se najčešće od ideje do realizacije moraju ostvariti u jednom danu zbog dinamike i prirode novinarskog posla, ovakav prilog ipak zahtjeva višednevnu pripremu obzirom da je u potpunosti virtualno sagrađen.

Vjerujem da smo u suradnji s našim fantastičnim grafičkim timom još jednom pomaknuli granice i ovaj put uspješno gledatelje odveli na Jadran, dočarali mirise našeg aromatičnog bilja, poveli ih da zaplove morem i tako ispričali priču o našem najvoljenijem vjetru", dodaje meteorolog.

Ovaj prilog još jednom potvrdio je status Nove TV kao predvodnika u kreativnosti i inovacijama, osiguravajući gledateljima vrhunski doživljaj gledanja TV programa.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene