451468
451468
451468
451468
451468

KAKO JE MOGUĆE? Most kod Karlovca ostao obnovljen doslovce - napola

  • , 26.09.2016., 08:28
  • Autor:
  • komentara

Nevjerojatna priča iz okolice Karlovca. Između naselja Zadobarje i Tomašnica na rijeci Dobri mještani su se veselili radovima na obnovi mosta. Značilo im je to sigurniji i brži put do škole, pošte, trgovine.

 
 
 
 
Obnovili pola mosta (Video: Dnevnik Nove TV)
Obnovili pola mosta (Video: Dnevnik Nove TV)

Radovi su na drvenom mostu na rijeci Dobri počeli, pa naglo stali. A most je ostao obnovljen doslovce - napola.

'Malo neobično izgleda sad ovaj most? Što je ovo? Da, pola je napravljeno, pola je ostalo isto', kaže prolaznik Zdenko.

Radovi su naglo stali prije desetak dana, žale se mještani. 'Nisam čuo nikakvo obećanje konkretno, ali igrom slučaja je to krenulo neposredno prije izbora, a stalo nakon', rekao je Danijel iz Tomašnice.

Obnovljena je samo polovica u vlasništvu Županijskih cesta. Polovica koja je u vlasništvu grada, nije. Mještani su razočarani, jer su se nadali napokon sigurnijem prelasku.

Kako doznajemo iz Županijskih cesta, razlog je taj što izvođač radova nema ugovor s gradom, ali oni obećaju da će radovi biti nastavljeni i gotovi u idućih mjesec dana, a možda i prije.

'Nema to veze s izborima, mi možemo, odnosno ja sa svog stajališta, govoriti o sigurnosti prometa, ili nesigurnosti prometa. Ovo zaista nema nikakvih političkih konotacija, most će biti završen, napravljen', rekao je Boris Kozjan, ravnatelj Županijskih cesta.

No, od suvlasnika Grada, u potpunosti druga priča. 'Dio mosta je obnovljen, odnosno polovica za koju je nadležna Županija, a polovica za koju je nadležan Grad nije? Nemam informacije o tome. Mi nismo imali informaciju kada su oni pristupili - šminkanju dijela mosta kojem su oni suvlasnici', kaže Vesna Ribar iz ureda Grada Karlovca.

U šminkanju, kako ga nazivaju, ne žele sudjelovati. 'Trebamo prionuti projektiranju i konstrukciji, odnosno izgradnji. Očekujemo da ćemo tijekom ove godine prionuti izradi projektne dokumentacije', dodaje Ribar.

Dok dokumentacija i novi projekt ne budu gotovi, smatra se da je promet mostom onemogućen za sav promet, na što upozorava i signalizacija, poručuju iz grada, a građani preko njega prelaze na vlastitu odgovornost.

Dok most mještane sela spaja s gradom i ostatkom županije, njih međusobno, čini se, razdvaja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se