Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ja ih volim'

Kajin: 'Nećete me posvađati s Talijanima, pa svaki dan spavam s Talijankom!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Kajin, kandidat za istarskog župana i saborski zastupnik, na konferenciji za novinare je odgovorio na optužbe kako je istarske Talijane nazvao fašistima.

'Nećete me posvađati s Talijanima, ja ih volim. Uostalom, ja svaki dan spavam s Talijankom, prema tome nemojte mi ulazitu u spavaću sobu', poručio je Kajin iz Pazina, dodavši kako je danas predsjedniku Izvršnog odbora Talijanske unije Mauriziju Tremulu poslao pismo u kojem ga je izvijestio o onome što je javno izrekao na račun Talijana u Istri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražio mito? Kajin Jakovčiću: 'Optužuju te za reketarenje, odi na detektor laži!' Slika nije dostupna Kritika bivšim kolegama Kajin: IDS se može slobodno preimenovati u 'istražni demokratski sabor'

Taj je saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana na konferenciji za novinare u Pazinu rekao i kako 'njemu imputirati da je Talijane u Istri nazvao fašistima može samo Jakovčić i pokvareni ljudi, to ne usuđuje učiniti niti Furio Radin'.
Podsjetivši kako je upravo on dobitnik nagrade Nikole Tesle za očuvanje položaja i identiteta Srba u Hrvatskoj, Kajin je poručio 'Jakovčiću i njegovim PR agencijama, koje se financiraju javnim novcem'  da ga ne mogu zavaditi s nacionalnim manjinama.

>> Damir Kajin prijavljen talijanskoj Vladi?

'Mi nemamo novaca, medije i PR agencije. Mi u izbore idemo kao u partizane 1941. godine, ali znamo da ćemo pobijediti,  jer je naša ideja ona koja oslobađa Istru straha i nepotizma', naglasio je Kajin, ponovivši kako se izbori ne mogu kupiti, te kako ova vlast nije, kako je rekao 'okrenula leđa Istri, već okreće leđa Jakovčiću'.

Po njegovim riječima Istra trenutno stagnira 'dok on (Jakovčić) zajedno s Vladom jamči milijardu kuna više investicija u ovoj nego u 2012. godini'.

Najavio je da će zatražiti izmjenu statuta Istarske županije,  kako bi se uskladio s Ustavnim Zakonom, kako bi se talijanskoj manjini osigurao treći zamjenik župana, koji će se birati među pripadnicima te manjine i to na neposrednim izborima, kao što se bira i župan.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentira mogućnost da se temeljem rasprave o novom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o jedinicima lokalne samouprave Puli vrati status sjedišta Istarske županije, Kajin je kazao kako bi bilo dobro da se o tom pitanju provede javna rasprava.

>> Kajin: Jakovčić, Miletić i Flego je trojka koja neprestano sotonizira Vladu

'Pula kao sjedište županije funkcionira već 20 godina dok Pazin samo formalno figurira kao sjedište. Poštujem volju građana, ali mislim da bi se o tome trebao oglasiti i gradonačelnik Pazina', poručio je Kajin. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene