Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika bivšim kolegama

Kajin: IDS se može slobodno preimenovati u 'istražni demokratski sabor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin danas je u vezi sa susretom čelnika Kukuriku koalicije rekao kako sve pokazuje da je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, budući se nada mjestu na listi za europski parlament, preko noći, zaboravio što je govorio prije tri, šest ili 12 mjeseci, pa mu više nije problem ni ugljen TE Plomin C, a ne brani više ni župana Flegu.

"Nema jedinica lokalne samouprave u Istri gdje se nad njihovim čelnicima ne odvija neka istraga, od rovinjske bolnice do porečke veletržnice, od vodnjanske uljare do rovinjske Mirne, pa bi se IDS mogao slobodno preimenovati u istražni demokratski sabor, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli Damir Kajin. Kako je ocijenio to sve to vodi k tome da Istra naprosto stagnira. "Hrvatska je u ozbiljnim problemima, no u ništa manjim problemima nismo ni mi u Istri", rekao je Kajin dodavši kako nepotizam koji je na djelu u Istri naprosto razara te prostore.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

Kajin: Isključenjem Čačića iz HNS-a Pusić je stabilizirala koaliciju

Po njegovim riječima susret čelnika Kukuriku koalicije u petak u Banskim dvorima pokazuje kako premijer Zoran Milanović nije nikada radio protiv Istre dok je predsjednik IDS-a Jakovčić zaboravio što je prije govorio i o ugljenu za TE Plomin C i a kako je rekao "više čak ni ne brani istarskog župana Valtera Flegu."

"U izbornoj 2013. Vlada je u Istru 'spustila' 1,3 milijardu kuna s time da je 95 posto sredstava išlo tamo gdje je IDS na vlasti. Bez tog novca ne bi se dogodila ni jedna relevantna investicija u ovoj županiji" , kazao je Kajin i dodao kako će i ove godine Vlada u Istru preusmjeriti oko milijardu kuna. Po njegovim riječima IDS će u izborima za EU parlament koaliciji donijeti mnogo manje glasova nego što je to bilo za parlamentarne 2011. godine, zato što je u drugom krugu lanjskih lokalnih izbora IDS dobio podršku HDZ-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene