Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vjeruje Kolindi Grabar Kitarović

Kajin: Josipović je jamstvo "jedne građanske države"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin dao je danas prednost aktualnom predsjedniku države Ivi Josipoviću pred HDZ-ovom kandidatkinjom u utrci za Pantovčak Kolindom Grabar Kitarović.

"Osobno držim da je Josipović jamstvo jedne građanske države", rekao je Kajin na konfrenciji za novinare na kojoj je ustvrdio da u hrvatskoj politici najbolje prolaze oni kojih nema ili koji do zadnjeg dana šute, a posao im odrađuju PR-ovci.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Slažem se s predsjednikom Josipovićem, treba vidjeti na kojim je pozicijama Grabar-Kitarović – HDZ-ovim ili nekim drugim, kad je riječ o dvojezičnosti, antifašizmu, borbi protiv korupcije, poručio je Kajin.

'Protiv Milanovića je vođena hajka'

Sa zadrškom gleda na novi "referendum Željke Markić" na kojem bi se odlučivalo treba li saborske zastupnike, poput europarlamentaraca, birati preferencijalnom metodom. Osobno smatram da polovicu saborskih zastupnika treba birati neposredno, a polovicu sa liste, to je poštenije od preferencijalnog glasovanja, kaže Kajin.

Upozorio je i kako se otvara predstečajni postupak nad medijima iz "carsta Alberta Faggiana", pobrojavši Novi list, Glas Istre, TV Istru, Zadarski list, Radio Maestral.

Ulaskom Zagrebačke banke Novi list se, vjerojatno, izvukao, no ostaje da se vidi što će biti sa Glasom Istre – novinom i trgovinom, kaže Kajin.

Vjeruje da će Glas Istre trgovinu, s 300 zaposlenica preuzeti Tisak, a novinu tvrtka Istarski konzorcij na čelu sa Agrolagunom.

"Srce me boli kad čujem da bi 300 žena moglo ostati bez posla", rekao je Kajin. Pritom je prozvao svoju bivšu stranku IDS da financira lokalne medije, ali da joj se "fućka za tu sirotinju".

"Ta gospoda koja ima sela, milijune eura u nekretninama, koje su se obogatila obnašajući javne poslove, nije time opterećena", naglašava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene