Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glogoški odgovara

'Očito je da Matić ima zdravstvenih problema, preporučujemo mu da se liječi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100-postonih hrvatski ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, odbacio je u četvrtak tvrdnje da su prosvjednici pod utjecajem bilo koje političke stranke ili opcije.

"Uskoro se bliži 100. dan prosvjeda pred Ministarstvom branitelja i sto dana dovoljno je svakome da prepozna zašto smo u Savskoj i nadamo se da će to prepoznati čelni ljudi institucija. Neki su tvrdili da smo tu zbog neke političke opcije, no sada je vidljivo da nema te političke opcije zbog koje bi branitelji bili 95 dana u prosvjedničkom šatoru. Mi smo ovdje zbog svakog hrvatskog branitelja i člana njegove obitelji i hrvatske domovine", rekao je vođa braniteljskog prosvjeda kojim se traži smjena ministra branitelja Predaga Matića te raspravu o Ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bitno, ali... 'Nisam znao 'dress code', mogli smo Kotromanović i ja doći i u nakićenijim odorama' Slika nije dostupna Premijer i ministar Matić razgovarali su s braniteljima u Banskim dvorima Matić: Izložen sam tolikim prijetnjama jer provodim hrvatske zakone, a zamislite što bi bilo da idem razotkriti lažne invalide?!

Kazao je da si oni u šatoru stalno i da nisu odlazili niti u jednu političku stranku ili stožer predsjedničkog kandidata za razliku od ministra Matića. "Otvoreni smo za razgovore sa svima i uvijek ćemo biti", rekao je Glogoški.

Što se tiče njihova traženja da Hrvatski sabor raspravi o njihovim zahtjevima, ocijenio je da Sabora želi odgoditi ono što hrvatski branitelji traže, a to je rasprava o odnosu institucija prema njima i prema Domovinskom ratu.

VIDEO Matić na ručku s Glogoškim i Klemmom, među okupljenima i Milijan Brkić

"Predsjednik Hrvatskog sabora rekao je da će se o tome raspravljati u okviru rasprave o Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i to govori o odnosu institucija prema braniteljima", rekao je.

Komentirajući jučerašnje izjave u Saboru ministra branitelja Matića koji je prosvjednike pred resornim ministarstvom nazvao kukavicama, Glogoški je kazao da je Matiću "potrebna pomoć jer je on osoba koja je prošla neprijateljski logor".

"Očito je da ima zdravstvenih problema i preporučujemo mu kao hrvatskom branitelju da se liječi", rekao je Glogoški. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene