Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije sve u suncu i moru

Jug Hrvatske piše nove turističke rekorde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako loše vrijeme u svibnju ipak nije svugdje ostavilo traga na turizmu. Na krajnjem jugu, unatoč lošem vremenu, rezultati predsezone su bolji za 11 posto, Dubrovnik je već stigao na pola milijuna noćenja. Turisti su, čini se, našli zanimljivosti i bez sunca i mora.

Ni dosadna kiša turiste nije vezala za hotelske sobe -dan je iskorišten za šetnju. 'Ovo je lagana, topla kišica', kazao je jedan turist.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani"

Proljeće u jesenjim bojama nije ostavilo traga na dolascima i noćenjima. Naprotiv, jug Hrvatske piše nove turističke rekorde. 'U prvih 5 mjeseci za 11 postotnih poena u odnosu na prošlu godinu, a sam svibanj je za 20 posto bolji nego prethodne godine', kazao je Vladimir Bakić iz Turističke zajednice Duborvačko- neretvanske.

>> HTZ: U svibnju 14 posto dolazaka i 18 posto noćenja više nego isti mjesec lani

Razgledavanja, muzeji, koncerti; dubrovački gosti našli su zamjenu za plažu i sunce. 'Nema lošeg vremena, ima samo loša odjeća. Naši turisti su navikli da i po lošem vremenu imaju dovoljno izbora, da nije sve samo u suncu i moru', kazao je Bakić.

Zadovoljni su i ugostitelji. Dok na ostatku Jadrana gosti tek počinju s dolascima, u Dubrovniku već se traži krevet više. 'Mi nemamo dovoljno kapaciteta, mi nemamo dovoljno soba, mi nemamo dovoljno ničega, nama treba još', kazao je ugostitelj Ivo Rudenjak.

Dobra predsezona najbolja je najava glavnog dijela godine. 'Za sezonu znači da si miran, da može zimi spavati', kazao je Rudenjak. Sezona kiša je na kraju, vrijeme je za ljeto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene