Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj turista raste

HTZ: U svibnju 14 posto dolazaka i 18 posto noćenja više nego isti mjesec lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska turistička zajednica pohvalila se rezultatima u turizmu u prvih pet mjeseci ove godine, a što se tiče ovogodišnjeg svibnja, turisti su ostvarili 14 posto više dolazaka te 18 posto više noćenja u odnosu na lanjski.

Prema prvim podacima turističkih zajednica, u svibnju ove godine na Jadranu i u Gradu Zagrebu ostvareno je 14 posto dolazaka više te 18 posto više noćenja u odnosu na lanjski svibanj.

Pročitajte i ovo Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje Besplatna žičara - 1 Kad se usporede brojke... Je li žičara za Zagrepčane zaista besplatna? Ako zvuči predobro da bi bilo istinito, to je zato što jest

Strani su turisti ostvarili 896.300 dolazaka, što predstavlja rast od 17 posto, kao i 3.727.474 noćenja, što je rast od 20 posto.

Rezultati turističkog prometa u svibnju pozitivni su na tržištima Austrije, Belgije, Francuske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Kanade, Slovenije, Slovačke, Poljske, Rusije, Švedske, Švicarske, Velike Britanije.

>> Obiteljski hoteli sve popularniji!

Međutim, domaćih turista u svibnju ove godine bilo je manje nego u svibnju 2012. Domaći su gosti u svibnju, ostvarili 118.059 dolazaka, što predstavlja pad od 5 posto te 351.311 noćenja, što je porast od 3 posto.

Što se tiče prvih pet mjeseci ove godine, u odnosu na prošlu, bilo je 7 posto više dolazaka te 11 posto više noćenja. Došlo je 9 posto više stranih turista koji su ostvarili 11 posto više noćenja. Domaći su turisti ostvarili isti broj dolazaka, ali nešto više noćenja - 5 posto.

'Dobar rezultat turističkog svibnja donosi nam 'startnu prednost' s kojom ćemo ući u razdoblje vrhunca sezone, tijekom kojeg očekujemo rezultat barem jednak prošlogodišnjem', priopćili su iz HTZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene