Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NISU UVAŽILI DOPIS

Grad Zagreb raskinuo ugovor s Jozom Brkićem za poslovni prostor u centru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb otkazao je Jozi Brkiću zakup za jedan od prostora koje je imao u zakupu u centru grada.

Jozo Brkić, vlasnik i direktor tvtrke Mr. Joseph's za gospodu te brat potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, Gradu Zagrebu poslao je dopis 12. travnja ove godine u kojem moli da se ne pokrene postupak raskida Ugovora o zakupu za jedan od njegovih poslovnih prostora u Paromlinskoj ulici u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija

U dopisu stoji kako je zbog problema s isporukom rashladnih uređaja za taj poslovni objekt došlo do zastoja u radu, no da će s radom nastaviti u najkraćem mogućem roku.

Grad Zagreb nije uvažio Brkićev dopis, pa su 17. travnja, samo pet dana nakon Brkićeva dopisa, otkazali zakup.

Podsjetimo, Jozo Brkić poduzetnik je i povratnik iz Australije. U fokus javnosti dospio je nakon što je u prethodne dvije godine na natječajima osvojio najmanje 26 državnih i gradskih prostora u Zagrebu. Dio njih u ruševnom je stanju i treba obnovu.

U drugima se već bavi različitim djelatnostima, od salona za uljepšavanje do kafića, ali većini je zajedničko da su na elitnim lokacijama glavnoga grada, kao i onaj u blizini Europskog trga. No i taj je prostor prazan.

Unutra se vide započeti radovi, ali majstora nema. Sporni prostor, zbog kojeg država podnosi tužbu protiv Joze Brkića, nalazi se u Jurišićevoj ulici.

Cijelo poslovno carstvo Joze Brkića nije lako pratiti. U 2017. godini otvorio je sedam jednostavnih trgovačkih društava, a 2018. još 26, sve s temeljnim kapitalom od 10 kuna.

I njegov brat, potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, u posljednje je vrijeme u fokusu javnosti nakon što je doveden u vezu s aferom SMS, a Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je i kriminalističko istraživanje protiv braće Brkić, Brkićeva kuma Blaža Curića te informatičara Franje Varge zbog sumnji da su uhodili četiri ženske osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene