Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prrojekt od 40 milijuna eura

Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija

Zgrada u Podbrežju
Zgrada u Podbrežju Foto: Grad Zagreb
Grad Zagreb pokreće javnu nabavu za izgradnju stambene zgrade u Podbrežju u kojoj će biti gotovo 300 stanova za najam.

Grad Zagreb u ponedjeljak pokreće postupak javne nabave za izvođača radova novog stambeno-poslovnog objekta u Podbrežju u kojem će biti gotovo 300 stanova za najam. 

Ukupna vrijednost investicije je oko 40 milijuna eura, navodi se u priopćenju Grada Zagreba. 

Stanovi će se dodjeljivati putem natječaja i bit će namijenjeni za priuštivi i socijalni najam, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Otkriven uzrok smrti brata Dankinog ubojice: Priveden je zbog sumnje da je pomogao sakriti tijelo

Stambeno-poslovna građevina imat će ukupnu površinu od 31.000 m², u sklopu koje će biti podrum, prizemlje i osam katova, s 288 stanova i tri poslovna prostora. Grad Zagreb u naselju planira izgradnju i različitih društvenih sadržaja, uključujući osnovnu školu, vrtiće, dvoranu, bazen te poslovne prostore. Projektiranje tih sadržaja je u tijeku, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Danka Ilić, privođenje osumnjičenih strašan zločin "Dok smo tražili Danku rekao je - džabe je tražite. Bio je smiren, više je pio": Prijatelj otkrio detalje o ubojici djevojčice

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

"Grad Zagreb trenutno u svom fondu ima oko 6.500 stanova koje daje u najam najmoprimcima za socijalno i priuštivo stanovanje. To je nedostatno za potrebe stanovnika grada Zagreba te stoga želimo graditi stanove kako bi odgovorili na njihove potrebe i ponudili sugrađanima stanove po priuštivim cijenama, a socijalno ugroženim sugrađanima stanove uz zaštićenu najamninu", rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Podsjeća kako su se ranije gradske stambene zgrade gradile kreditima Zagrebačkog holdinga, kako bi se zaobišao limit kreditne zaduženosti Grada, nakon čega bi Grad kroz leasing otkupljivao predmetne zgrade, no sada se neće primijeniti taj model.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Kako se gradovi u Hrvatskoj nose s jednom od najvećih kriza? ''Mi smo davno shvatili da posao neće nitko odraditi umjesto nas''

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Jedna od osnovnih potreba u Hrvatskoj je postala luksuz: Je li moguć zaokret?

"Takav model mi ne želimo nastavljati. Grad smo uspjeli financijski oporaviti, te smo odlučili otkupiti zemljište od Holdinga i izgraditi zgradu vlastitim sredstvima kao kapitalno ulaganje, bez dizanja kredita“, istaknuo je Tomašević.

Osim ove zgrade u Podbrežju Grad namjerava graditi još objekata sa stanovima za najam na gradskim zemljištima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene